El portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa dels Monteros, durant una roda de premsa posterior a la reunió de la Junta de Portaveus, al Congrés dels Diputats, a 16 de maig de 2023
POLÍTICA

Missatge de Vox al PP

“Si el PP vol formar una alternativa, com més aviat millor”

Les negociacions entre els governs regionals són ara mateix una partida d'escacs entre Vox i el PP. La convocatòria d'eleccions generals ha fet que per ara el PP no agafi el telèfon per trucar a VOX i la formació d'Abascal demana que es defineixin.

Sembla que el Partit Popular pretén deixar passar els dies per evitar la foto amb Vox. Està comprantel relat de certs mitjans, però el silenci impera en el partit d'Albert Núñez Feijóo. I, per descomptat, és una cosa que no s'ha entès des de la formació de Santiago Abascal.

“Si el PP vol formar una alternativa, com més aviat ens asseguem a parlar, millor. Si el PP vol que les coses no canviïn i que mantinguin la mateixa direcció de l'esquerra que abans,que no comptin amb nosaltres. Ens hem de seure a negociar, però si no volen, que l'esquerra segueixi governant”, defensava Iván Espinosa de los Monteros aquesta setmana al Congrés.

Vox té la tranquil·litat de saber que és el PP qui ha de moure fitxa: “Només els hi demanem que s'asseguin a parlar si volen governar. Perquè els que entenen de matemàtiques saben que no tenen majoria gairebé enlloc”, ha assenyalat el portaveu de Vox. La voluntat del partit és clara: facilitar el govern del PP si és negociant i arribant a acords.

No hi ha una línia vermella de Vox, però entenen que el PP ha de pactar amb ells en funció dels vots obtinguts per cadascuna de les dues formacions de la  dreta. La formació d'Iván Espinosa dels Monteros no demana l'entrada en Governs ni mesures concretes, de moment. Volen començar una negociació que el PP es mostra reticent a iniciar a causa dels càlculs electorals.

La pilota està ara a la pista d'Alberto Núñez Feijóo i el temps s'acaba.