Una de les pàgines del llibre "El blau és un color càlid"
POLÍTICA

El còmic LGBTI era per veure altres pràctiques 'no coitocentristes'

El centre creu que les imatges són “artístiques i educatives”

L'institut de Porqueres de Mallorca, tristament, ha saltat a la fama aquesta setmana a causa d'una lectura dels seus alumnes de segon curs d'ESO. Es tracta del còmic “El blau és un color càlid”, on una noia de 15 anys té relacions amb una dona adulta d'una edat indeterminada. Hi apareixen drogues, la gent fuma, beu alcohol i hi ha escenes de sexe explícit. Fins que un pare va dir prou i ho va denunciar.

L'escola ha eliminat el còmic com a material escolar. Però ha volgut justificar-se d'una manera peculiar. Segons el diari ABC, el centre assegura que el còmic compta amb imatges artístiques, encara que siguin sexuals. I que el seu ús permet als estudiants “discutir les pressions socials de l'heteronorma i veure diferents pràctiques sexuals no coitocentristes”.

Aquesta és la resposta que va rebre el pare que va denunciar el seu ús a l'escola. Es tracta d'Àlex Sansó, que no va dubtar a acudir als Jutjats de Palma. El centre creu que la seva obligació és visibilitzar els continguts LGTBIQ+. Ho fa, segons ells, “per prevenir casos de bullying”.

De fet, el còmic s'ha utilitzat a l'escola durant els últims tres anys. Segons els professors, mostra “dues persones que tenen relacions sexuals respectuoses, consentides, no violentes i no com els continguts que estan acostumats a veure en la pornografia que, encara que no vulguem, consumeixen adolescents”.

“El blau és un color càlid” ha estat escollit pels professors del Departament d'Espanyol de l'Institut, amb el Comitè de Coordinació. Cal recordar que els alumnes de segon curs d'ESO tenen 13 anys a Espanya.