Imatge dels jugadors de la selecció catalana de futbol celebrant un gol a l'estadi de Montilivi, a Girona
POLÍTICA

Catalunya es queda fins i tot sense la seva selecció

Se suspèn el partit amistós entre Catalunya i Mali previst per al 8 de juny

Gir inesperat amb el partit d'estiu de la selecció catalana. La Federació Catalana de Futbol (FCF) s'ha vist obligada a cancel·lar el partit amistós que la selecció tenia previst disputar el proper 8 de juny davant Mali. El partit, que s'havia de celebrar al Camp d'Esports de Lleida, havia de servir d'homenatge a Bojan Krkic.

Les suspensions semblen ser quelcom recurrent en el panorama futbolístic català. Almenys pel que fa a la FCF. Fa tres anys, amb el partit totalment pactat amb la selecció jamaicana, la Federació també es va veure obligada a suspendre el partit —en aquella ocasió— a causa de la pandèmia. El partit s'havia de jugar el 30 de març del 2020, però davant (en aquell moment) la psicosi de la propagació del coronavirus, Jamaica va decidir contra tot pronòstic suspendre el partit. 

Adéu a Bojan, en stand by

El futbolista català, ex Barça, Milan, Roma o Ajax, va anunciar recentment que es retirava i el partit contra Mali hauria de servir per donar de baixa el de Linyola. El futbolista, que va créixer a Can Barça, va penjar les botes en el futbol japonès —Vissel Kobe va ser el seu últim equip— i havia expressat el seu desig d'acomiadar-se del futbol a Lleida, amb la selecció i amb la seva gent.

La suspensió agafa per sorpresa a la 'selecció'

La FCF assegura que ha estat sorpresa per la situació. En un comunicat emès aquest dijous, la Federació Catalana ha comunicat la suspensió del partit davant Mali per “una circumstància sobrevinguda i totalment aliena a la voluntat de la FCF”.

El partit, segons la FCF, queda suspès “per causes de força major, injustificades de moment i sense haver ofert cap explicació al respecte, menyspreant així els compromisos adquirits amb la FCF”.

La FCF explica ara que de moment no veuen factible trobar una selecció que substitueixi a la selecció africana. La Federació Catalana de Futbol també assegura en el seu comunicat que retornarà l'import de les entrades a aquells que ja les hagin obtingut.