Primer pla d'Artur Mas i una foto de diverses banderes estelades de fons
POLÍTICA

L''Operació Catalunya' rescata els proscrits del Procés

Artur Mas i Jordi Sánchez han tornat a ser actualitat aquests dies

L'operació Catalunya és una operació policial encoberta impulsada pel Govern de Mariano Rajoy per frenar el procés independentista català. Les darreres informacions sobre l'escàndol han causat indignació a Catalunya. La veritat és que últimament aquest tipus de notícies són l'únic que aconsegueix despertar els independentistes.

Una altra curiosa virtut que tenen aquestes informacions és que aconsegueixen rescatar personatges que el Procés havia enterrat. És el cas de l'expresident Artur Mas, que ha passat de ser un proscrit del moviment a convertir-se en una víctima de l'Estat. El mateix amb Jordi Sánchez, del qual molts ja ni tan sols es recordaven.

Artur Mas, de traïdor a víctima

Fa només uns mesos, els independentistes van carregar durament contra Artur Mas per defensar la negociació de Junts amb el PSOE. L'acusaven de posar pals a les rodes i de no haver estat mai independentista. Ara ocupa les portades i recorre els platós dels mitjans catalans i els processistes.

Artur Mas va denunciar a El Nacional que la policia patriòtica es va inventar que tenia una filla il·legítima “i fins i tot van anar a diverses universitats de Madrid a la recerca”. L'expresident ha parlat d'“histèria” dels responsables de l'operació Catalunya per destruir els líders polítics catalans. També s'ha queixat de l'escàndol Pegasus d'espionatge, assegurant que li van punxar el telèfon 32 vegades en 5 anys.

La premsa processista aprofita les noves informacions de l'operació Catalunya per reactivar un moviment independentista que porta temps de capa caiguda. Aquesta operació policial il'espionatge amb Pegasus són la confirmació de totes les conspiracions de l'Estat contra Catalunya. Això torna a la palestra personatges que portaven temps en l'oblit o en un segon pla.

Jordi Sánchez, oblidat

Jordi Sánchez va ser president de l'ANC, diputat independentista al Parlament ia les Corts, i secretari general de Junts per Catalunya. Va sortir de males formes del partit, i des de llavors roman en l'oblit com tants altres líders proscrits del Procés. Com Artur Mas, l'Operació Catalunya ha rescatat Jordi Sánchez de l'ostracisme.

Primer pla de Jordi Sánchez amb cara seriosa

Una informació va revelar que la policia patriòtica va utilitzar un veí de Jordi Sánchez per espiar-lo quan era president de l'ANC. Fins i tot Carles Puigdemont ha mostrat el seu suport públicament a l'exdirigent del seu partit ia la família. En aquest cas, Sánchez s'ha mostrat més discret que Artur Mas i no ha volgut el protagonisme dels focus.

De fet, l'expresident es planteja presentar una denúncia mentre que Sánchez ho ha descartat. Alguns independentistes van ironitzar amb mala llet sobre l'espionatge Jordi Sánchez. Van afirmar que en aquest cas el CNI es va equivocar perquè Jordi Sánchez “s'anul·lava a si mateix” i “posava pals a les rodes a l'independentisme”.

➡️ Política

Més notícies: