Muntatge de Jaume Collboni, Ada Colau i Xavier Trias sobre un fons de Barcelona de nit difuminat
POLÍTICA

Barcelona tindrà un alcalde de nit: què vol dir exactament

Aquesta figura, ja existent a ciutats com Nova York o Londres, serveix com a organitzador, coordinador i mediador de l'activitat nocturna en l'àmbit cultural, esportiu i d'oci de la ciutat

Jaume Collboni continua dubtant sobre qui serà el seu soci de govern a Barcelona, si els comuns o Junts. Una decisió important, ja que serà casar-se pels anys vinents amb qui oferirà més estabilitat a un govern municipal que, actualment, es troba en una minoria “molt minoritària”. De 41 regidors que componen el consistori, només compta amb la participació dels 10 del PSC.

No obstant això, no només decidirà quins regidors ampliaran el govern socialista o quin rumb podrà prendre la ciutat, sinó qui assumirà la nova funció com a “alcalde de nit”. Aquest és un càrrec que ja existeix a altres ciutats com Londres, Rotterdam, Nova York o Amsterdam, i que no és la primera vegada que Jaume Collboni l'anomena.

En els seus temps com a primer tinent d'alcaldia, sota el govern de Colau, ja va esmentar la possibilitat de crear aquesta figura. La seva funció és fer de mediador en els conflictes entre els diferents actors nocturns. Alhora, també ha d'organitzar i coordinar els esdeveniments culturals, esportius i d'oci, que tenen lloc durant la nit a una ciutat com Barcelona.

Exalcaldessa de dia, alcaldessa de nit?

Tot i que en el seu moment no va tenir recorregut, aquesta figura s'ha tornat a posar sobre la taula i, a més, se li ha afegit un extra de picant. En una entrevista al programa Cafè d'idees de TVE, l'alcalde ha afirmat que és un nou càrrec que planegen crear quan aconsegueixin ampliar el govern. El motiu és perquè, aleshores, el nombre de regidors creixerà i podran “assumir altres tasques”.

Imatge interior de discoteca

A més, també va deixar a entendre que seria un càrrec que recauria en una persona elegida pel partit amb qui acabi pactant. D'aquesta manera, el nou alcalde de nit de Barcelona, si s'acaba portant a terme, podria ser dels comuns o de Junts. Això obre les portes a què, potser, Colau pogués tornar a ser alcaldessa (només de nit) després de l'anunci que continuarà a l'Ajuntament de Barcelona.

Tot i això, encara cal veure amb quin partit acaba pactant el PSC. El que ha deixat clar Collboni és que haurà de ser un pacte per a un “govern progressista”.

➡️ Política

Més notícies: