Primer pla d'Óscar Pont a la cadira del Congrés dels Diputats amb la mà a la barbeta
POLÍTICA

Óscar Puente segueix assenyalant periodistes i ataca ara Josep Martí Blanch

El ministre de Transports revela la nova feina que li ha donat al seu equip i obre una llista negra al seu perfil de X

El ministre Óscar Puente enganxa un viral amb un altre. El més recent són les seves declaracions a Carlos Alsina dient que té el seu equip recopilant les columnes d'opinió en les quals se li insulta. Pel que sembla, en aquesta llista negra hi figura el columnista de La Vanguardia i del Confidencial, Josep Martí Blanch.

Óscar Puente i els mitjans

“He encarregat una feina al meu equip: que agafin totes les columnes d'opinió en què se m'insulta”. Aquestes van ser les paraules del ministre Puente al programa de Carlos Alsina. “A Pedro Sánchez l'insulten per maco i a mi per lleig”, deia abans que Alsina li preguntés quin interès ciutadà té això. A partir d'aquí, polèmica infinita a les xarxes.

Poc després de l'entrevista, el ministre obria un fil a X recopilant les columnes d'opinió, així com els seus autors, i assenyalava que l'actualitzarà “periòdicament”. En tot cas, aquesta no és una gran novetat. El ministre Puente ja ha tingut polèmiques molt àcides amb alguns mitjans digitals com The Objective, a qui va parodiar en xarxes anomenant-lo “The Ojete”.

Josep Martí Blanch, a la llista negra

El fil de X va per llarg perquè, segons el ministre, el seu equip ha fet un document amb “195 folis dedicats a insultar-me”. I entre ells sembla que hi ha el columnista Josep Martí Blanch, destacada firma d'algunes capçaleres de gran pes com La Vanguardia i El Confidencial.

Óscar Puente ha compartit fins i tot una captura de la columna de Blanch subratllant les frases que considera insults. Per part seva, el columnista ha respost i ha dit que “No sé on veu un insult el senyor ministre. És una descripció bastant blanca de la seva manera de fer”:

La columna porta per títol “El trumpisme castís demana calma” i, en ella, l'autor jutjava com a incongruent que precisament el ministre demanés abaixar el to agressiu de la política. “No és creïble qui demana la pau a canonades”, deia Blanch al seu article.

Entre els presumptes insults que ha subratllat el ministre hi ha el de “trumpista més castís del Consell de Ministres”. També un fragment que assenyala que “Oblida el senyor Puente que la seva condició primera és la de ministre, no la de parroquià de taverna encoratjat després de la ingesta de la tercera barreja. Els seus derraps van molt més enllà de la confrontació política i operen amb la lògica del sectarisme més genuí: assenyalar, insultar i denigrar mitjans i periodistes”.

Per tota la resta, la pregunta d'Alsina continua sobrevolant a l'ambient: I quina utilitat té això per als ciutadans?

➡️ Política

Més notícies: