Fotografia de Gabriel Rufián seriós i mirant a la càmera

POLÍTICA

Onada de crítiques a Gabriel Rufián pel seu últim tuit sobre immigració

Ha volgut comparar la immigració dels anys seixanta amb l'actual i li han plogut comentaris que el deixen en evidència

La irrupció d'Aliança Catalana a l'escenari electoral del 12-M a Catalunya ha causat la reacció dels partits processistes que veuen amenaçat el seu monopoli. A poc a poc, els dirigents dels partits es van referint a la candidatura de Sílvia Orriols. Gabriel Rufián ho ha fet des del compte de X (Twitter), amb un polèmic missatge.

El líder d'ERC al Congrés dels Diputats s'ha acordat dels milers d'andalusos, murcians, extremenys i gallecs que van arribar a Catalunya fa més de 50, 60 i 70 anys. Immigrants, diu Rufián, “que van aixecar barris sencers amb les mans i que van estimar Catalunya com ningú”. Per això “seria bo que ara els seus fills i néts ho recordéssim i no lliuréssim aquesta terra d'acollida a feixistes camuflats”.

Tuit de Gabriel Rufián parlant sobre les migracions

"Per molt gran que sigui l'estelada que portin", remata Rufián, en una al·lusió clara a Aliança Catalana. L'esquerra fa temps que estigmatitza el projecte de Sílvia Orriols com “l'extrema dreta independentista”. Aquesta vegada, el menyspreu ha rebut una allau de crítiques que deixen Rufián en mal lloc.

Crítiques al missatge de Gabriel Rufián

La periodista Pilar Carracelas li ha respost que “segur que combats contra ells amb aquests tuits reciclats una vegada i una altra, centrant-te en el sentimentalisme barat que no ha fet més que fer-los créixer”. El tuit de Rufián ja porta més de 600 comentaris, la majoria no gaire d'acord amb la seva tesi: “Cert, els catalans tenim orígens molt diversos, però els nostres avis i pares van venir a treballar i a prosperar, al contrari de moltes comunitats avui dia” .

“Esteu convertint barris sencers a Rabat o Medellín”, li diuen, “ningú mereix que facin això als seus barris, és una invasió”. Sobre la irrupció d'Aliança Catalana, afirmen que “quan jugues al populisme en pot acabar arribant un altre que juga millor que tu”. Hi ha qui pensa que “tan feixistes sou tu i Puigdemont com l'Orriols”.

La crítica més repetida al tuit de Rufián és que la immigració espanyola dels anys seixanta no va aixecar Catalunya, perquè ja estava aixecada. "En tot cas Catalunya els va aixecar a ells", apunten. Acusen Gabriel Rufián d'oportunista, repetint un fals mantra i a sobre en català ara que vénen eleccions.

Un califat en comptes d'una república

Acusen independentistes com Rufián de voler lliurar Catalunya a Puigdemont, “que és pràcticament igual que la ultradreta catalana”. També adverteixen que “aneu amb compte, perquè en lloc d'una república tindran un califat”. Afirmen que “el que cal és control, seguretat, sancions i presó si cal”.

Un comentari al tuit de Rufián assegura que “els fills i néts dels immigrants andalusos votarem Sílvia Orriols”. Hi ha qui formula la idea que “els immigrants que vénen a treballar són benvinguts, no els que vénen a delinquir”. Per això el partit de Sílvia Orriols reuneix cada cop més adeptes, i pot donar la sorpresa el proper mes de maig.

➡️ Política

Més notícies: