Ernest Maragall durant un miting d'Esquerra Republicana a Barcelona
POLÍTICA

L'ocàs d'Ernest Maragall, l'altre perdedor de diumenge

Maragall es queda sense governar a Barcelona i sense el Senat

Les eleccions generals de diumenge passat han deixat tants titulars que algunes de les sorpreses del 23J han quedat amagades. El daltabaix d'Esquerra en particular i del processisme en general ha tapat l'altre gran perdedor més enllà de Gabriel Rufián: Ernest Maragall.

El candidat d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona havia estat inclòs per Junqueras a les llistes al Senat. Com bé saben, els electors escullen mitjançant una creu tres candidats, siguin del partit que siguin. D'aquesta manera, Ernest Maragall podia ser elegit senador més enllà dels resultats globals d'ERC. Doncs ni així.

ERC ha aconseguit un únic senador dels quatre que s'escollien a la província de Barcelona, però ha estat Joan Queralt. Aquest, ha tret 479.555 vots, pels 442.155 que ha obtingut Ernest Maragall. Hi ha, doncs, més de 30.000 persones que no van votar Margall, però sí l'altre candidat que presentava Esquerra.

Ernest Maragall en un acte de campanya d´ERC

La intenció d'Oriol Junqueras era recol·locar el candidat a Barcelona després de quedar-se a l'oposició. Xavier Trias i Ernest Maragall ho tenien fet per governar a l'ajuntament, però la jugada de Collboni els va deixar a l'oposició. Poc abans Maragall havia deixat el seu escó al Parlament, de manera que ERC volia donar un sou "digne" al tete -com es coneix popularment l'Ernest-.

El que passa és que el daltabaix d'Esquerra ha deixat Maragall també fora del Senat, de manera que ara mateix el seu únic càrrec públic és el de regidor a l'oposició. No es descarta que pugui ser designat senador via Parlament o que Esquerra entr al govern de Jaume Collboni. Tot i tenir més poder públic que mai, els d'Oriol Junqueras encara han de col·locar diversos dels seus màrtirs electorals. Després de les eleccions de diumenge passat, són diversos els diputats i senadors que s'han quedat sense feina, així que no és descartable que hi hagi nous nomenaments a la Generalitat aviat.

➡️ Política

Més notícies: