Imatge del líder d'ERC Oriol Junqueras amb cara de sorpresa
POLÍTICA

L'ocàs definitiu d'Oriol Junqueras

Confirmada la seva inhabilitació, Oriol Junqueras ja té dictada la sentència de mort política

Oriol Junqueras descobria fa un parell de dies que el Tribunal Suprem confirmava la pena d'inhabilitació per la sentència del procés. El president d'ERC no podrà tornar a la política fins al 2031, com Dolors Bassa. Queden, doncs, més de set anys perquè Junqueras pogués optar a un càrrec polític de qualsevol mena.

Si bé és cert que la política va molt ràpid, sembla impossible pensar que Oriol Junqueras pugui seguir actiu en aquest àmbit el 2031. De fet, es fa complicat creure que continuarà sent el líder d'Esquerra abans de les eleccions al Parlament de Catalunya. El daltabaix electoral dels republicans a les municipals podria ser la primera etapa d'una cursa que sembla anar costa avall i sense frens.

Oriol Junqueras ha estat durant molt de temps el líder més ben valorat segons el Centre d'Estudis d'Opinió. Per a la gent d'Esquerra Republicana de Catalunya era una mena de Déu, algú totpoderós i inqüestionable. Fins fa poc.

Només cal parlar amb gent d´ERC en petit comitè. No ho diran en públic -de moment- però l'admiració per Junqueras s'ha convertit ara en temor i mandra. Si el president apareix en una reunió interna, el clima es tiba i tot es torna més agre. Quan Oriol Junqueras se'n va, els presents es relaxen.

Només cal veure els discursos, les aparicions públiques. D'aquell Junqueras seductor, amb un to gairebé musical ja no en queda res. Sempre sembla enfadat, agre.

Muntatge d'Oriol Junqueras i Pere Aragonès mirant cap a costats oposats

La confirma de la condemna d'Oriol Junqueras és una sentència de mort política que ja estava escrita. El sector més jove, amb Pere Aragonès al davant, ja sap que té via lliure per desfer-se del seu president actual. El president d'Esquerra deixarà de ser-ho aviat, potser abans del que es pensa si les eleccions del 23 de juliol confirmen un altre desastre.

Junqueras es veia com a President de la Generalitat de Catalunya i se n'anirà sent aquell conseller que va acabar a la presó després de l'u d'octubre i prometre una República Catalana que ni havien preparat. Després de passar temps entre reixes va decididir jugar a l'estabilitat espanyola , enfadant bona part dels seus i aconseguint molt poc. Rctifiquem, va obtenir un indult per a ell a mitges: es va salvar de part de la condemna, però va signar la seva mort política.

Que apagui la llum en sortir.

➡️ Política

Més notícies: