Muntatge amb el presentador Joel Díaz i uns cartells dels partits independentistes cremant
POLÍTICA

Un dels enfants terribles de Catalunya Ràdio ataca els abstencionistes

Joel Díaz ha bloquejat els comentaris a Twitter

Diu que té “un odi visceral a l'estat espanyol”, que Junqueras és un “estafador” i que Puigdemont reflecteix la “lamentable” classe política. Ha perdut el compte de les vegades que li han tancat el compte de Twitter. I va dimitir del programa que presentava a TV3 després de l'escàndol d'un gag que vinculava el PSC amb el nazisme.

Joel Díaz, comunicador i humorista, l'enfant terrible de Catalunya Ràdio, ara s'atreveix també amb els abstencionistes. Una decisió valenta, sens dubte. Perquè altres ho han intentat i han sortit escaldats davant l'exèrcit de tuiters de la campanya per l'abstenció a les eleccions del 23-J.

El tweet provocador de Joel Díaz

Amb el to sarcàstic habitual, Joel Díaz s'ha dirigit des del seu perfil de Twitter als “gudaris 2.0 activistes latents franctiradors des del vàter”. Els pregunta “per què no porteu això de l'abstenció realment lluny”. "A un nivell que realment estigui a l'alçada de la vostra radicalitat disruptiva", afegeix.

Díaz els proposa “abstenir-se també de donar la puta tabarra cada dia”.

Campanya abstencionista a Twitter

L'humorista fa referència a la insistent campanya que duen a terme des de Twitter desenes de perfils a totes hores. Demanen castigar els partits processistes per haver dinamitat la unitat estratègica de l'independentisme. Insten a no votar a les eleccions al Congrés i al Senat del 23 de juliol.

Meme que anima l'abstenció a les eleccions del 23 de juliol

És un sector molt radicalitzat del separatisme que vol convertir la cita electoral en un acte de desobediència massiva. La campanya es duu a terme sobretot des de les xarxes socials. Els seus impulsors són implacables contra aquells que desafien els seus postulats i demanen el vot per als partits indepes.

Crisi a l'independentisme

És el cas de Francesc-Marc Álvaro, el conegut periodista que va de número tres a les llistes d'ERC per Barcelona. Va fer un tweet preguntant-se si els abstencionistes són “indocumentats, agents del CNI o fanàtics desorientats”. O “tot alhora”, allò que s'en diu “tontos útils”.

El periodista ha rebut de valent amb desenes de respostes dient-li botifler i acusant-lo de “rebre la pagueta”.

És un reflex de la crisi en què viu instal·lat l'independentisme i que ja arriba a les cúpules dels partits. L'abstencionisme podria acabar d'enfonsar electoralment formacions com ERC i Junts.

Joel Díaz ha bloquejat els comentaris

En canvi, Joel Díaz només ha rebut tres comentaris i els tres són positius. L'explicació està en que té bloquejats els missatges i només poden respondre aquellas als que ell autoritza. Això crida molt l'atenció en personatges que sempre es presenten com a abanderats de la democràcia.

Joel Díaz va presentar el programa d'èxit Zona Franca de TV3, en què saludava dient “puta nit i bona Espanya”. Durant anys va ser el sarcàstic reporter d' APM? i va col·laborar en diversos programes de Catalunya Ràdio. També va formar part de l'equip de 'La Sotana', un podcast de molt èxit.

Ara col·labora amb el programa L'última hora del matí de Catalunya Ràdio que presenta Quim Morales.

➡️ Política

Més notícies: