Muntatge amb foto de personatge
POLÍTICA

'Por qué el obrero vota a la derecha': el llibre que és top vendes sense haver sortit

El líder del Frente Obrero, Roberto Vaquero, encapçala el podi dels llibres més venuts

Una dada de les eleccions catalanes recents va cridar l'atenció, i és que Vox ha arrasat als barris amb menys renda per càpita i amb més aturats. No és un fenomen aïllat, sinó que forma part d'una tendència creixent de concentració del vot a les classes més humils. Això porta a formular-se una pregunta que porta temps a l'aire, i és per què els obrers voten a la dreta.

Aquest és l'enigma que intenta resoldre el llibre de Roberto Vaquero, historiador i president del Frente Obrero. Ho fa centrant-se en la traïció de l'esquerra a la classe treballadora com a factor explicatiu de la dreta del vot obrer, cosa que ell ha batejat com “la deriva suïcida de l'esquerra”.

Segons el mateix Roberto Vaquero, el segon dia de prevenda a Amazon ja és el llibre més venut als apartats d'Ideologia, Política i Filosofia. Ocupa a més el lloc 34 al top 100 de vendes. Per què està arrasant el llibre del líder del Frente Obrero?

De què va el llibre de Roberto Vaquero

El llibre de Roberto Vaquero s'ocupa d'un dels debats més candents de l'actualitat, que és la crisi de l'esquerra. El líder del Frente Obrero es demana “per què l'esquerra està més preocupada de qüestions com l'ecologisme i el feminisme en comptes dels problemes reals de la classe treballadora”.

L'autor recorre a l'assaig històric per intentar explicar per què una majoria social cada cop més àmplia aposta per la dreta i fins i tot l'extrema dreta. El text acaba sent un manifest polític contra la “indefinició” de l'esquerra, alineada amb els grans poders i cada vegada més aldejada dels problemes de la classe treballadora.

A través de les pàgines el lector pot trobar una crítica frontal a la generació d'esquerres nascuda el maig del 68, que a Espanya va tenir la seva eclosió amb el 15-M i el naixement de Podem. S'hi aborden temes com la globalització, el feminisme, l'ecologisme, la immigració i l'islamisme. Tots reptes actuals que plantegen la necessitat, segons l'autor, de construir una esquerra alternativa que vetlli realment per les classes treballadores.

Realitats en auge

El llibre de Roberto Vaquero comparteix podi amb l'obra de @VolfreiCAT que analitza el fenomen Sílvia Orriols. Des de la distància ideològica, Roberto Vaquero i Silvia Orriols comparteixen la seva anàlisi sobre el perill de la immigració massiva i l'islamisme, i l'auge de les seves propostes polítiques en el moment actual. El Frente Obrero ha aconseguit fer-se un lloc al panorama polític actual, mentre que Aliança Catalana és el fenomen polític del moment a Catalunya.

Per això l'interès que susciten els llibres, un per entendre la crítica a l'esquerra postmoderna i l'altre per acostar-se a les reivindicacions de l'independentisme indignat.

➡️ Política

Més notícies: