Muntatge amb captura de Twitter

POLÍTICA

Noves crítiques als Mossos per com han anunciat la detenció d'uns lladres

Molts ciutadans sospiten que els delinqüents tornaran a sortir al carrer en qüestió d'hores

L'estratègia de comunicació dels Mossos d'Esquadra està darrerament qüestionada per seguir la filosofia bonista del govern català d'ERC. Encara cueja la polèmica al voltant de l'expressió “organització juvenil d'inspiració grupal llatina”, que van fer servir per anunciar la desarticulació d'una banda criminal sud-americana. El recent anunci del cop policial a uns lladres ha generat també moltes crítiques pels eufemismes, i la publicació a Twitter ja fa desenes de comentaris.

Els Mossos han anunciat la desarticulació d'un “grup criminal especialitzat en furts a gent gran quan treien diners de caixers automàtics”.

Segons Mossos, han detingut “dos homes i dues dones per dotze fets i estafar al voltant de 21.000 euros”. Adjunten un vídeo que mostra com actuaven els delinqüents, que apareixen això sí amb la cara pixelada.

“Grup criminal, homes, dones, detinguts… Quantes voltes per no dir el que són”, apunta un comentari, que es pregunta quan els deixaran anar. Molts comentaris van en aquesta línia, ja que creuen que sortiran al carrer al cap d'hores com tots els multireincidents. “Ja veiem la nacionalitat”, diu un altre missatge, i n'hi ha molts que es pregunten per què amaguen la nacionalitat o per què pixelen les cares.

Recorden les paraules del conseller Joan Ignasi Elena

A les imatges s'aprecia perfectament com un dels lladres és una dona amb un mocador al cap. Això ha indignat els usuaris de les xarxes socials, que es pregunten per què s'amaga la nacionalitat dels lladres quan és evident que són magribins. Igual que s'amaga, per exemple, que la majoria dels delictes són comesos per estrangers, especialment a Barcelona.

Aquests delinqüents llençaven un bitllet a terra i avisaven la víctima mentre treien diners del caixer automàtic. Mentre recollia el bitllet del terra, un altre de la banda sostreta la targeta del caixer i en treien quantitats com 1.000 o 4.000 euros. “Sort que ens venien a pagar les pensions”, diu irònicament un dels comentaris.

Molts ciutadans culpen de la situació d'inseguretat el conseller Joan Ignasi Elena. En aquest cas recorden també les seves paraules, quan va dir que “Catalunya és un país segur on la ciutadania es pot moure per tot arreu ia qualsevol hora”. A més, va acusar els que mostraven la seva preocupació per la creixent inseguretat de vendre crits i fer el joc a l'extrema dreta.

➡️ Política

Més notícies: