Muntatge amb el cartell de TV3 de la terrat dels seus estudis amb una imatge de Carlos Cuevas en primer pla
POLÍTICA

La nova sèrie de TV3 que fa rabiar els indepes

Amazon ofereix la sèrie íntegrament en espanyol, mentre que la versió catalana combina els dos idiomes

Aquest dimarts es va estrenar a TV3 Cites Barcelona. Es tracta de la nova edició de la sèrie Cites, que ja va obtenir molt d'èxit quan es va estrenar fa uns anys. En aquesta ocasió, la nova versió de la ficció va ser possible gràcies a la coproducció entre la televisió pública catalana i Amazon. Però ha començat envoltada de molta polèmica.


I és que Cites Barcelona ha estat rodada majoritàriament en castellà, amb algunes parts en català. Això ha provocat que la qüestió lingüística s'hagi convertit en el principal focus de polèmica a les xarxes socials. Els espectadors van ser molt crítics amb TV3 perquè, tot i que els capítols es van emetre en català, ho van fer com un doblatge que molts van considerar que estava mal fet.

La catifa vermlla durant la preestrena de 'Cites Barcelona'

A més, la sèrie tampoc no es podrà veure íntegrament en català a la plataforma Prime Video d'Amazon. Allí es pot veure el contingut en versió original, que combina el català i l'espanyol, i també la versió exclusiva només en castellà. Això sí, es pot veure subtitulada en basc, gallec i portuguès.


En tot cas, això no ha agradat en absolut al públic indepe, que no va dubtar a carregar contra TV3 a les xarxes socials. L'estrena de la sèrie va causar un gran enrenou entre els sectors independentistes, qualificant el fet com una "traïció de TV3 a la llengua catalana". Fins i tot, personalitats reconegudes de la cultura catalana, es van manifestar contra el doblatge utilitzant les xarxes socials.

La nova sèrie de TV3 i Amazon compta amb actors reconeguts com Carlos Cuevas, Eva Santolaria, Carmen Machi, Gonzalo de Castro o Belén Cuesta. Tot i la polèmica, Cites Barcelona va arrasar en audiències en la seva estrena, marcant un 21,2% i un 19,1% d'audiència en els dos primers capítols.

➡️ Política

Més notícies: