Primer pla de Sílvia Orriols parlant i amb els ulls força oberts
POLÍTICA

Nova guerra de l'establishment contra la Sílvia Orriols: ara, pels menús escolars

La Vanguardia denuncia una falsa polèmica que ells mateixos alimenten

Passat el xàfec de l'empadronament, l'establishment torna a la càrrega contra l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols. Mitjans del Grup Godó com La Vanguardia i Rac1 es desperten amb el titular següent: “L'alcaldessa de Ripoll demana retirar de les escoles un menú halal que no se serveix enlloc”.

Una falsa polèmica segons ells, que no obstant alimenten i aprofiten per carregar una vegada més contra Sílvia Orriols. El mateix va passar amb El Periódico, que va crear una falsa polèmica acusant l'alcaldessa de Ripoll per complir la llei d'empadronament. Orriols, aquesta vegada, tampoc no ha callat.

L'alcaldessa va anunciar ahir que havia entrat una instància al Consell Comarcal per impedir els menús halal a les escoles. Va sol·licitar "que es garanteixi que tota la carn servida als menjadors escolars de Ripoll provingui d'animals sacrificats amb sedació o previ atordiment". Els mitjans subvencionats no van trigar a reaccionar.

La Vanguardia carrega contra Sílvia Orriols

Publica La Vanguardia que “cap de les escoles públiques de Ripoll serveix menú halal als seus menjadors”. El diari cita el Consell Comarcal, segons el qual Orriols “demana que es retiri una cosa que no existeix”. A més, diuen que "en aquests moments no hi ha cap intenció d'incloure als menús de les escoles de Ripoll o comarca aliments halal".

La Vanguardia acusa Sílvia Orriols de buscar el titular fàcil amb una polèmica que no existeix i que “no s'ajusta a la realitat”. A l'article es poden llegir frases com Orriols tira la pedra i amaga la mà o un nou capítol de l'alcaldessa amb els migrants. Diuen que han intentat parlar amb ella, però sense èxit.

"Si l'alcaldessa està tan preocupada perquè no se serveixin menús per a musulmans a les escoles públiques, hauria pogut demanar la gestió dels menjadors, però no ho va fer", diuen citant el Consell Comarcal. Creuen que l'alcaldessa de Ripoll només vol generar polèmica. Una polèmica que la premsa subvencionada alimenta.

...i Sílvia Orriols respon

“Documenteu-vos”, respon l'alcaldessa, “el menú que ofereixen no es diu menú halal, es diu molt convenientment menú sense porc. I abans que ho pregunteu ja us constato que no hi ha cap menú sense pollastre o sense conill. Que els eufemismes no us maquillin la realitat”.

L'alcaldessa ja va denunciar una campanya de l'establishment en contra utilitzant la polèmica de l'empadronament. En aquella ocasió van reaccionar la Generalitat, la Síndica de Greuges, el Govern d'Espanya i fins i tot la Unió Europea. Orriols ha advertit que "s'ha obert la veda contra el meu govern" però que "els ripollesos no ens rendim".

Halal és un mètode de sacrifici animal amb què es mata el cap clavant un ganivet esmolat al coll, tallant la vena jugular i l'artèria caròtida. Països com Suècia, Noruega, Àustria, Estònia, Suïssa, Lituània, Islàndia i Dinamarca ho prohibeixen en considerar que els animals pateixen més. A Espanya, malgrat la llei animal, no està prohibit.

➡️ Política

Més notícies: