Muntatge de tots els caps de partit a Catalunya

POLÍTICA

Nova enquesta a Catalunya: Aliança entraria a un Parlament sense majoria indepe

Els socialistes serien la força més votada, però necessitarien socis per governar

Després del fracàs dels pressupostos del 2024, l'encara president de la Generalitat, Pere Aragonès, va avançar les eleccions catalanes al pròxim 12 de maig. D'aquesta manera, els darrers sondejos publicats repeteixen la mateixa dinàmica. Aquests auguren una victòria del PSC, sent la força més votada en els pròxims comicis.

Ara, tots tenen la mirada posada cap a les pròximes eleccions. Per aquest motiu, mitjans com El Español han publicat aquest diumenge 21 d'abril l'últim sondeig que destapa quin seria l'escenari polític si les eleccions catalanes se celebressin avui.

El bloc independentista es desploma

Segons l'últim estudi de SocioMétrica, Sílvia Orriols entraria al Parlament obtenint un escó. D'aquesta manera, el sondeig publicat per El Español indica que Aliança Catalana aconseguiria aconseguir el 6,9% dels antics votants de Junts.

Salvador Illa guanyaria les eleccions catalanes amb 40 escons i un 27,5% dels vots, un percentatge inferior si ho comparem amb el 29,1% del març. D'altra banda, ERC perd un escó respecte a l'enquesta del mes passat, Pere Aragonès obtindria 27 diputats i el 18,1% dels vots. Alhora, els Comuns sumen un escó, obtenint-ne un total de 6. 

En aquest punt, es planteja un escenari possible. El PSC només podria pactar un tripartit amb els Comuns i ERC, els quals sumen 73 escons. Aquest panorama polític confirmaria l'opció d'una repetició electoral, arribant, així, a una situació de bloqueig.

Carles Puigdemont s'enfonsa i cau del 21,2% i els 33 diputats al 19,6% i 32 escons. Quelcom a destacar és que el bloc separatista, segons l'estudi de SocioMétrica, no sumaria la majoria absoluta. Així, una aliança composta per Junts, ERC, la CUP (que puja de 4 a 5) i Aliança Catalana es quedaria als 65 escons.

Enquesta

Partits

Escons

PSC
40

Junts
32

ERC
27

PP
12

VOX
11

Comuns
6

CUP
5

Aliança Catalana
1

Ciutadans
0

Sondeig 21-04-2024 Sociomètrica

El PP d'Aejandro Fernández confirma el seu ascens

L'enquesta de SocioMétrica confirma l'ascens del PP d'Alejandro Fernández que passa de 12 a 13 escons, una pujada que no fa baixar Vox. El partit d'Ignacio Garriga aguanta i mantindria els 11 escons al Parlament. Per acabar, el sondeig revela que Ciutadans es quedaria sense representació parlamentària després de les eleccions.

➡️ Política

Més notícies: