Imatge de l'entrada del centre penitenciari de Ponent

POLÍTICA

Una nova agressió a una presó catalana: tres funcionaris, ferits per un pres

Les agressions a les presons catalanes continuen en augment i els funcionaris continuen demanant mesures de seguretat


Les agressions als centres penitenciaris continuen sent un problema latent. Dijous passat al matí, tres funcionaris del Centre Penitenciari de Ponent van ser atesos per la mútua després de ser atacats a cops per un intern del mòdul 3.

Pel que sembla, tal com confirma El Caso, el pres, un home d'origen àrab, va demanar un canvi de cel·la. En negar-s'ho, el reu la va emprendre a cops amb els funcionaris d'aquest centre penitenciari de Lleida.

Cel·les del Centre Penitenciari de Ponent a Lleida

Els funcionaris van aconseguir reduir el pres després de molts esforços. Aquest va oposar molta resistència, i per això van haver d'activar el codi 2 de seguretat del centre per alteració regimental no controlada.

Dels funcionaris de presons que van participar en la reducció d'aquest reu, tres han hagut de rebre atenció mèdica després que el pres l'emprengués a cops contra ells. Els ferits presentaven lesions i contusions diverses a causa de l'agressió.

Les agressions a les presons catalanes continuen augmentant

Aquesta agressió no és l'única que han patit els funcionaris del Centre Penitenciari de Ponent els darrers dies. Sense anar més lluny, dissabte passat, un intern va agredir un funcionari que es trobava amb ell a la seva cel·la després de fer una trucada de vídeo.

El pres li va donar un cop de puny a la cara al treballador penitenciari i li va provocar diverses lesions. La resta de funcionaris van aconseguir reduir l'intern, un home marroquí de vint-i-cinc anys, que havia estat protagonista d'uns aldarulls el dia anterior. Pel que sembla, divendres, aquest pres s'havia autolesionat i va trencar el vidre d'una finestra per atacar els funcionaris els trossos punxeguts del vidre de la finestra trencada.

Dues dotzenes de treballadors de les presons catalanes munten una barricada amb una foguera als accessos de la presó de Brians

I és que tal com indiquen molts dels funcionaris de presons, les agressions de presos a funcionaris van in crescendo. Molts d'ells asseguren que les mesures de contenció que tenen —principalment les gomes o les porres— són insuficients. Asseguren que les gomes, en lloc de reduir els presos, l'única cosa que fan és fer-los mal i fins i tot poden colpejar-se entre els mateixos funcionaris sense voler.

Per això, els treballadors de centres penitenciaris demanen, entre altres mesures, la incorporació i utilització de les anomenades pistoles Taser. Els funcionaris de presons asseguren que aquest mitjà de contenció és menys perjudicial per als presos i molt més segur per a ells.

➡️ Política

Més notícies: