Pelea con lanzamiento de objetos en los aledaós de un bar en Lérida POLÍTICA

VÍDEO: Nous aldarulls a Catalunya desencadenen la fúria contra Joan Ignasi Elena

Assenyalen amb el dit la Conselleria d'Interior per la inseguretat a les ciutats catalanes

La inseguretat continua desfermada a Catalunya, i cada dia coneixem noves informacions sobre baralles i aldarulls que augmenten el nivell de violència. Molts d'aquests episodis surten a la llum gràcies a vídeos que graven els mateixos testimonis i corren per les xarxes socials.

El digital La Veu de Lleida acaba de difondre unes imatges noves sobre una baralla als voltants d'un bar, aquest cap de setmana. Segons la informació, es tracta d'una baralla amb llançament d'objectes al'exterior del local, aquest diumenge a la nit al carrer Ramon Llull de Lleida. A les imatges s'aprecia la situació de caos viscuda en aquests moments, amb multitud de persones en actitud violenta i corrent.

Crida l'atenció no només la violència que s'observa a les imatges, sinó també els comentaris que ha suscitat la notícia a les xarxes socials. La majoria dels missatges es dirigeixen a Joan Ignasi Elena, que culpen de la degradació que està patint Catalunya. "Això és un autèntic descontrol", diu un ciutadà dirigint-se al conseller d'Interior, "la inseguretat i la violència és total, fàstic".

"Joan Ignasi Elena no té la més mínima intenció de moure el cul", diu una ciutadana indignada, "a ell no li passa res, va amb cotxe oficial i envoltat de guardaespatlles". Molts creuen que la culpa és de la tolerància i la passivitat de les polítiques bonistes aplicades durant anys. Per això fan referència al volem acollir (volem acollir) i culpen directament el govern d'ERC i la Conselleria d'Interior.

Lleida, fora de control

Lleida és una de les ciutats catalanes que darrerament surt diàriament a la pàgina de successos. L'alcalde socialista Félix Larrosa ja va anunciar un dispositiu policial especial a La Mariola, un dels barris més perillosos de tot Espanya, després de dos apunyalaments en pocs dies. Fa poc també es van viralitzar les imatges d'uns ciutadans desarmant i retenint un lladre al centre de la ciutat.

Als comentaris a aquesta publicació es poden llegir missatges que corroboren la sensació d'inseguretat dels veïns. Parlen de Lleida com “el femer de Catalunya”, i denuncien que “la zona entre el clot i la plaça del treball fa por”. A més, es queixen de bars que obren tota la nit els caps de setmana i alerten que “algun dia passarà alguna cosa”.

Segons dades del Ministeri de l'Interior, l'any passat es van registrar 22.350 delictes a les comarques de Lleida, que suposen 2,5 delictes cada hora i un increment del 3,4%. Els furts lideren la llista de delictes més comesos, encara que també crida l'atenció l'increment del 36% de les agressions sexuals.

➡️ Política

Més notícies: