El govern confirma que la Llei Trans és un descontrol
L'administració no pot determinar si es produeix algun frau de llei
Des de la seva aprovació, la Llei Trans ha generat molta polèmica i també rebuig. Sobretot entre un sector important del moviment feminista, que acusava la nova normativa de promoure l'esborrat de la dona.
Que no hi hagi cap requisit per poder canviar de sexe (més enllà de la voluntat de cadascú) obre una porta perillosa. Per exemple, la dels homes que vulguin ocupar espais de dones (com les presons, les proves d'accés a l'administració o les competicions esportives). O també aquells que es vulguin beneficiar d'alguna de les gairebé 500 diferències legals que hi ha a Espanya entre homes i dones.
“Perseguirem el frau de llei”, afirmava Irene Montero de manera contundent en aprovar-se la normativa al Congrés. Ja ha passat gairebé mig any des de l'entrada en vigor de la legislació impulsada pel Ministeri d'Igualtat. I ara es confirmen les sospites dels que miraven amb recel la capacitat de l'administració de detectar aquest possible frau de llei. I és que el mateix govern ha admès el descontrol que hi ha respecte al seguiment de la polèmica llei d'Irene Montero.
Així ho evidencia una informació publicada per The Objective. Aquest mitjà es va posar en contacte amb Igualtat per saber quanta gent s'ha acollit a la Llei Trans en aquest mig any de vigència. Al Ministeri d'Irene Montero no sabien què respondre i van redirigir la pregunta al Ministeri de Justícia, que tampoc no coneixia la resposta. Finalment, ha estat Transparència la que ha deixat clar què passa. I la realitat no és cap altra que el govern no sap quantes persones han demanat canviar de gènere des de l'aprovació de la Llei Trans.
Per tant, resulta impossible també fer un seguiment mínim dels casos ni detectar possibles fraus de llei. La ignorància i el descontrol sembla ser absolut respecte a la polèmica normativa impulsada pel PSOE i Podemos i aprovada gràcies als vots de Junts, ERC, Bildu o PNB entre d'altres.
Diversos mitjans de comunicació van informar al seu dia del col·lapse que patien al Registre Civil per la quantitat d'homes que demanaven canviar el seu gènere. Això sí, la majoria demanaven declarar-se dones, però sense canviar-se el nom. Cosa que contrasta amb les dades que hi ha anteriors a l'aprovació de la Llei Trans. I és que abans d'aquesta legislació, les dades reflectien que, a diferència d'ara, la majoria de persones que optaven per canviar de gènere eren dones menors de 25 anys.
Més notícies: