Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una cinta policial i un agent al capdavant de Mossos d'Esquadra de Recerca Criminal
POLÍTICA

El nou compte de Twitter sobre inseguretat a Catalunya que ho està petant a les xarxes

Els catalans, cada cop més farts de l'auge de la delinqüència en els darrers temps

L'auge de la delinqüència i la inseguretat a Catalunya és evident. Tot i que el conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, parli de “percepcions”, la realitat és la que és. I fins i tot les dades oficials evidencien aquest augment de la criminalitat a tot el territori català.

Davant d'aquesta situació, aquest agost ha aparegut un compte a Twitter que ha nascut per denunciar precisament aquest augment de la delinqüència. Sobretot, la que fa referència als apunyalaments que se succeeixen pràcticament cada dia a Catalunya. L'auge dels atacs amb arma blanca han arribat fins al punt que els Mossos d'Esquadra van iniciar l'anomenat 'Pla Daga' per intentar reduir l'ús de ganivets, navalles, matxets i similars.

En aquest context neix 'Apunyalòmetre', un compte dedicat a comptabilitzar les agressions amb arma blanca a Catalunya. Fa només uns dies activa -des del 4 d'agost- i ja compta amb més de 3.000 seguidors. En aquest perfil de Twitter recullen tots els ferits i assassinats per objectes punxants o similars que transcendeixen als mitjans de comunicació. És a dir, la llista real podria ser encara més exagerada de la que reflecteix l'Apunyalòmetre.

Aquest 'Apunyalòmetre' fa un rànquing amb els municipis on hi ha aquests successos, donen un punt per cada ferit i tres punts per cada assassinat. El recompte ha començat aquest mes d'agost i, només en nou dies, ja s'han reportat nou incidents amb un balanç de set ferits i dos morts. Com anuncien en una publicació "aquest rànquing és una eina per denunciar la inseguretat en clau """""humorística"""""", però mai no hem de perdre de vista el respecte a les víctimes, al dolor i la tragèdia que hi ha darrere de cada dada".

L'Apunyalòmetre comptabilitza tots els successos en què hi hagi "ús d'un objecte punxant o tallant", que tingui "intenció criminal" (és a dir, s'exclouen accidents o autolesions) i "casos reportats oficialment per la policia, hospitals o premsa ".

➡️ Política

Més notícies: