Pla mitjà de Carles Puigdemont somrient i mostrant una samarreta del Girona FC amb el nom de Puigdemont i el dorsal número 1
POLÍTICA

'No suporten un Girona campió amb Puigdemont a la llotja. Operació d'Estat'

La polèmica del Bernabéu desferma les teories de la conspiració


Acostumat a veure fantasmes a tot arreu, l'independentisme ha acabat veient en qualsevol cosa una conspiració contra Catalunya. És el cas de la polèmica arbitral del Reial Madrid-Almeria, aquest diumenge, a l'Estadi Santiago Bernabéu. Parlen fins i tot d'una “Operació d'Estat”, i hi fiquen Puigdemont pel mig.

Catalunya viu un somni despert amb la lluita cos a cos del Girona (contra el Madrid) pel títol de Lliga. El Girona és un equip que cau especialment bé pels vincles amb l'independentisme i amb Carles Puigdemont. Cal recordar que aquest va ser alcalde de la ciutat abans de convertir-se en president.

La idea de veure un Girona campió amb Puigdemont a la llotja és molt temptadora, i alguns han començat a veure mans negres perquè això no passi. S'han vist ja comentaris a les xarxes socials apuntant a una conspiració. No es tracta només de donar un cop de mà al Madrid, sinó de treure-li al Girona una Lliga que tindria un marcat accent independentista.

'Operació d'Estat' contra el Girona i el Puigdemont

El compte de X @RogerVinton afirma que “aquesta Lliga l'ha de guanyar més que mai el Reial Madrid”. El motiu és que “no podrien suportar un Girona campió amb Carles Puigdemont a la llotja”. Parla directament d'“Operació d'Estat”, encara que s'hi afegeix resignat que “ja no ve d'una”.

El presentador i humorista Óscar Andreu, conegut per programes com Està Passant, de TV3, també va voler dir la seva. "El robatori d´avui és una cortina de fum perquè no parlem del robatori de cada dia", afirma. “El més sorprenent és que se senten orgullosos i ho celebren com si fos real, quina vergonya”, va tuitejar el músic Arnau Tordera.

La teoria s'estén i hi ha qui apunta que “la gent no està preparada perquè el Girona guanyi aquesta lliga i celebrar-ho amb Puigdemont. Això els merengues i altres patriotes de bufanda no volen ni pensar-ho”. “Us imagineu el Girona campió i Puigdemont a l'estadi? ¿Operació d'estat en marxa?”, diu un altre.

En quin idioma parlen al vestidor?

Molts catalans donen suport a aquestes teories de la conspiració, afirmant que “a Catalunya, al final de la lliga, passaran coses”. Tot i que hi ha opinions per a tot, com que “veieu coses on no n'hi ha, Madrid i Barça sempre han fet trampes sense raons de fons”. A més, hi ha qui pregunta irònicament “en quin idioma parlen al vestidor del Girona”, insinuant que “són més espanyols que el porrompomper”.

El vestidor del Girona sembla aliè a tots aquests debats, i el mateix entrenador de l'equip, Míchel, va negar que hi hagués una mà negra. Un cridaner contrast entre la gent del futbol i el que els polítics generen al seu voltant. Això d'ahir va ser benzina per al foc que alguns volen mantenir viu cada dia amb qualsevol polèmica.

➡️ Política

Més notícies: