Carles Puigdemont en un míting amb el dit aixecat en to amenaçador
POLÍTICA

'Que no perdin el temps': Puigdemont reclama la independència a ERC

Carles Puigdemont respon a la proposta de 'Front Democràtic' del president de la Generalitat

Pere Aragonès ha sorprès aquest dimarts proposant un “front democràtic” a Catalunya després d'una futura victòria del PP i VOX que ja dona per feta. El president de la Generalitat ho ha fet en una compareixença per valorar la convocatòria d'eleccions de Pedro Sánchez.

Per ser sincers, Aragonès no ha concretat gaire què significa el seu “front comú” per “defensar Catalunya”, tot i que ha considerat que “l'hora és greu”. No tan greu com per convocar eleccions al Parlament de Catalunya.

La seva idea és que els partits sobiranistes han de defensar conjuntament les institucions catalanes. I per això demana que aquests partits (Junts, ERC, CUP i Comuns) donin estabilitat al Govern de la Generalitat. També que hi hagi acords independentistes als ajuntaments catalans i que s'arribi a un acord per mantenir entre aquests partits la presidència del Parlament. El president no ha volgut valorar la llista única proposada per Junts per Catalunya.


Carles Puigdemont respon Pere Aragonès

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont no ha trigat a respondre a Pere Aragonès. La proposta d'un acord integral, segons Puigdemont, és el que “porten anys demanant”. “Tornem a trobar-nos, reunim-nos i plantegem una estratègia compartida a tot el país”, ha publicat el líder de Junts.

La resposta de Puigdemont, però, té una condició: que aquest nou full de ruta comú sigui per a la independència. Si ERC vol marcar un camí conjunt amb Junts per Catalunya ha de ser amb l'objectiu de tornar al procés. “Per a d'altres coses, que no perdin el temps", conclou Carles Puigdemont.

El missatge des de Bèlgica va acompanyat d'una imatge on es pot veure Aragonès  en directe en una pantalla i el llibre de Carles Puigdemont titulat “Reunim-nos”.

➡️ Política

Més notícies: