Imatge de la sala de premsa de la Generalitat de Catalunya
POLÍTICA

Massatges a Palau

Aragonès només respon preguntes de Rac1, TV3 i l'agència Efe

El president de la Generalitat només ha respost tres preguntes en català durant la seva compareixença. El torn dels tres havia estat prèviament acordat. Un de Rac1, un altre de TV3 i el de l'agència Efe.

Al final de l'entrevista se n'ha concedit una altra, en castellà, per a les televisions que emeten en aquesta llengua. Normalment Antena 3 o Telecinco. Però en aquest ha estat un resum de la seva intervenció inicial.

Altres periodistes han demanat el torn però no hi ha hagut sort. El nombre limitat de preguntes ha causat malestar. Aragonès havia respost totes les preguntes en ocasions anteriors.

Els serveis del Palau també han escollit un emplaçament històric per a la roda de premsa en lloc de la sala de premsa habitual.

La sala gòtica del palau, al primer pis i al costat del Pati dels Tarongers.

Imatge de Pere Aragonès durant una compareixença al Palau de la Generalitat

La roda de premsa la va anunciar ahir a la tarda la Generalitat, després que Pedro Sánchez anunciés eleccions anticipades.

La decisió del president del Govern, de convocar eleccions a contracorrent, va deixar Aragonès a la defensiva.

El president ha reiterat, però, que ara el que cal és “defensar Catalunya”. El també líder d'ERC, en un desservei a Sánchez, ha donat per feta la seva derrota el 23-J.

Aragonès, en realitat, ha insistit en la creació d'un “front democràtic” dels partits independentistes per defensar les institucions del proper govern “de la dreta i l'extrema dreta”.

“Davant d'un Estat espanyol governat per la dreta i l'extrema dreta, Catalunya necessita mobilitzar-se”.