Nicolás Maduro parla per un micròfon mentre assenyala amb el dit, amb un intèrpret de llenguatge de senyals a la cantonada inferior dreta i un rètol de "EN VIU" a la cantonada superior dreta.
POLÍTICA

Nicolás Maduro ataca el youtuber català Jordi Wild

El president de Veneçuela carrega contra el famós youtuber: 'En l'esperit de Bolívar, t'assecaràs, amic'

Una de les característiques de la política veneçolana és l'espectacle mediàtic que donen els seus líders. Parlem de programes de televisió dedicats íntegrament al president. Això és una cosa que va posar de moda Hugo Chávez, que ens va acostumar als seus xous i sortides de to.

Per la seva banda, el president Maduro ha mantingut aquesta tradició del populisme mediàtic. És habitual que Maduro ocupi les pantalles durant hores, mobilitzant la ciutadania per tal o qual afronta Veneçuela. I durant les darreres setmanes, Veneçuela ha estat protagonista per les seves eleccions.

Pel que sembla un evident frau, les eleccions veneçolanes han aixecat una polseguera mediàtica a Espanya. El motiu és la proximitat cultural entre tots dos països i l'enorme quantitat de veneçolans que hi resideixen aquí. Ara, un dels nous exiliats de Veneçuela que residirà a Espanya serà l'opositor Edmundo González.

Un home amb una jaqueta amb els colors de la bandera de Veneçuela saluda amb les dues mans aixecades, envoltat de persones amb samarretes que diuen

Jordi Wild i els animals

Aquesta situació ha portat un dels youtubers més famosos d'Espanya, Jordi Wild, a entrevistar Maria Corina Machado. També opositora, Corina Machado és encara a Veneçuela i és un dels màxims mals de cap del règim.

Aquesta entrevista no ha agradat res al president Nicolás Maduro. Des d'un dels seus programes de televisió, Maduro ha carregat durament contra Jordi Wild. “Un paio que es dedica als animals”, ha dit Maduro abans de llançar-li una cosa semblant a una amenaça.

“T'assecaràs, Wild, t'assecaràs, t'ho dic des de Caracas, Veneçuela. En l'esperit de Bolívar, t'assecaràs, amic”. Aquestes eren les paraules de Maduro a Jordi Wild.

Per la seva banda, el youtuber català ha reaccionat amb humor i ha dit estar “plorant”:

Els usuaris i seguidors de Jordi Wild han reaccionat de manera semblant. Molts han agraït que doni als opositors veneçolans l'oportunitat que no tenen a Veneçuela per parlar i explicar la seva visió del país.

“Gràcies per donar veu als veneçolans que volen ser lliures”. “Serà interessant escoltar Maria Corina parlar sobre la situació actual a Veneçuela”. “Tercera veneçolana al teu podcast Gràcies per tot!”.

Però tampoc no han faltat els acudits amb Nicolás Maduro. Els usuaris, per exemple, deien no entendre la referència de Maduro a Jordi Wild i als animals. Però s'han adonat que el més probable és que Maduro confongui Jordi Wild amb Frank de la Jungla.

“Quan diu que et dediques als animals és perquè et confon amb el Wild Frank. És surrealista”.

➡️ Política

Més notícies: