Diana Riba en una roda de premsa
POLÍTICA

Ni els votants d'ERC es fien de la seva candidata a les eleccions europees

No els sembla que Diana Riba, parella de Raül Romeva i candidata d'ERC el 9-J sigui la millor

A l'últim baròmetre del CEO s'ha evidenciat una notable falta de confiança dels votants d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) cap a la seva candidata Diana Riba en comparació amb altres aspirants de diferents partits.

Els votants d'ERC van ser preguntats sobre qui consideren més preparat per plantejar qüestions rellevants a Europa. Els resultats van ser els següents; la candidata del PSOE, Teresa Ribera, va obtenir el primer lloc (26,8%), seguida d'Irene Montero de Podemos (16,6%) i Toni Comín de Junts (14,9%). Diana Riba, d'ERC, es va situar en un sorprenent quart lloc (12,2%).

Aquesta posició al sondeig reflecteix una preocupant falta de confiança dels votants d'ERC a la seva pròpia candidata. Diana Riba anteriorment ocupava el tercer lloc a la llista del seu partit. Tot i així ha estat percebuda com a menys preparada per abordar assumptes europeus clau, malgrat la seva experiència al Parlament Europeu.

Aquest resultat és alarmant, especialment considerant que Riba és coneguda, entre altres aspectes, per ser la dona de Raül Romeva, exconseller del govern de Puigdemont que va ser a la presó per organitzar el referèndum de l'1 d'octubre del 2017.

El context d'aquesta avaluació planteja diverses preguntes sobre la percepció dels candidats per part dels votants. Encara que la valoració general de Riba no és negativa, sí que revela una deficiència en el reconeixement de la seva preparació i capacitat per exercir-se en un escenari europeu segons els seus propis votants. Aquesta situació no només afecta la imatge de Riba, sinó que també hi destaca un problema més ampli relacionat amb el coneixement dels candidats d'ERC.

Aquest desafiament es presenta en un moment crucial de la campanya electoral. La manca de confiança a Diana Riba podria tenir implicacions negatives per a ERC, especialment en un entorn on la competència entre els partits processistes és intensa i l'abstenció creixent entre el votant independentista. A menys d'una setmana de les eleccions, els votants d'ERC no perceben Riba com una candidata sòlida, preparada i capaç.

➡️ Política

Més notícies: