Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3
POLÍTICA

Ni els mitjans progres poden amagar ja el fracàs de la Llei Trans: TV3 com a exemple

Els evidents fraus amb la Llei Trans obliguen alguns mitjans a canviar amb discreció la seva línia editorial

Molts col·lectius feministes – silenciats pel feminisme institucional – ja van advertir que la Llei Trans podria convertir-se en una tota font de fraus.

En realitat, no és res més que el resultat de desdibuixar les fronteres naturals entre els sexes biològics. Quan alguna cosa és absurda, així igualment ho són les seves conseqüències. Els darrers i preocupants exemples ens venen per part d'homes, acusats de violència gènere, que acudeixen al registre a canviar-ne el gènere.

La intenció d'aquests agressors és tan prosaica com aprofitar-se dels errors de la Llei per rebaixar-ne les penes o evitar les condemnes. Cal tenir present que només cal ser administrativament espanyol, major de 16 anys i declarar-se de l'altre gènere per acudir al registre i procedir al canvi.

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, durant la cloenda les jornades 'Violència de Gènere: reptes presents i futurs', a la Universitat de Valladolid, a 10 de maig de 2024, a Valladolid

I com molts recordaran, gairebé s'era "d'extrema dreta" o “trànsfob” si es criticava la Llei Trans. Per la seva banda, les feministes eren acusades de “terf” o directament marginades. Fins i tot algunes, com la professora Sílvia Carrasco, han patit assetjament al seu lloc de treball.

En tot aquest sense sentit van tenir molt de protagonisme alguns mitjans de comunicació. En el cas de Catalunya, parlem de TV3, distintiva barreja de nacionalisme i ideologia woke. A poc a poc, pe`ro, TV3 recull ara cable davant dels nous i evidents casos de frau de llei.

“Aquesta llei ha donat carta blanca al frau”

Aquesta setmana TV3 donava compte d'un cas de frau a Sevilla amb el titular “Uns condemnats per violència masclista canvien de gènere per intentar rebaixar la pena”.

La notícia explica el cas d'un home amb antecedents per maltractament que, al final, ha aconseguit que el jutgi un jutjat ordinari i no un de violència masclista. En conseqüència, se'l jutjarà per violència domèstica, de manera que les penes contemplades seran més baixes.

Així mateix, la notícia explica que la víctima fa 16 anys que lluita contra la seva exparella. L'advocat explica que els maltractaments continuen i que, de fet, l'agressor se sent protegit i emparat. Per això, la Fiscalia actuarà per dirimir el frau i, si és possible, revertir el canvi de sexe.

El problema és que durant tot aquest procediment el calvari de les víctimes continua, al marge que sigui un frau o no. El quid de la qüestió és que la llei té errors derivats d'una realitat absurda i que els tempos judicials són els que són, de manera que 'de facto' s'allarga l'agonia de les víctimes per violència de gènere.

Com explica una magistrada consultada per TV3, Cira García Domínguez, “no és que hi hagi frau de llei; és que aquesta llei ha donat carta blanca al frau”. Cosa que, novament, també va ser advertida pel Consell General del Poder Judicial.

D'altra banda, la magistrada García Domínguez no comparteix l'anàlisi de la ministra d'Igualtat, Ana Redondo, que diu que són fets aïllats. Per a la jutgessa això respon als errors d'una llei. Una llei el fons de la qual és simplement absurd.

➡️ Política

Més notícies: