Primer pla de Sílvia Orriols somrient
POLÍTICA

Nervis al processisme després de l'anunci d'Orriols de presentar-se a les eleccions

El càrtel processista redobla els seus atacs a la líder d'Aliança Catalana, que aspira a entrar al Parlament als comicis que se celebraran el 12 de maig

Sílvia Orriols va anunciar diumenge passat la seva candidatura a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Ho va fer amb un vídeo que ja compta amb més d'un milió de reproduccions.

El 'fenomen Sílvia Orriols' és una realitat. I no només per l'abast del vídeo ni per les primeres reaccions que ha generat la seva decisió. Ho és perquè els seus competidors polítics, tots de l'espai processista, han decidit sortir a l'atac contra ella.

A Esquerra Republicana, la principal veu contra Sílvia Orriols és Gabriel Rufián, encara que no és l'únic. El representant d'ERC al Congrés dels Diputats, amb un sou de més de 113.000 euros anuals, fa dies que es fa ressò de diversos missatges contra l'alcaldessa de Ripoll. I, després de la publicació del vídeo de la líder d'AC anunciant la seva candidatura, no va dubtar a qualificar-la de “feixista camuflada” que “porta estelada”.

A Junts, davant la possibilitat que els esgarrapi un bon grapat de vots, també s'han sumat a les crítiques. Aleix Clarió, assessor de Carles Puigdemont, va creure oportú ficar-se amb el físic d'Orriols. La va comparar amb Bellatrix Lestrange, una bruixa que apareix a les pel·lícules de Harry Potter.

Muntatge de Silvia Orriols i Gabriel Rufian

Més directes van ser les acusacions d'Aurora Madaula, diputada de Junts i membre de la Mesa del Parlament a la legislatura que ara finalitza. La política propera a Laura Borràs la va acusar de “racisme, xenofòbia, discurs d'odi i aporofòbia”, a més de posar en dubte el seu independentisme.

Evidentment, la CUP tampoc no és una excepció. David Caño, que ocuparà un dels principals llocs a les llistes per al proper 12-M, va afirmar que “avalar Orriols és obrir les portes a l'extrema dreta catalana”. I va fer una crida a “frenar el discurs d'odi i exclusió”. No va faltar el mític “no passaran” per acabar el missatge.

Aquests només són uns exemples d'alguns dirigents o representants polítics processistes que han activat la campanya contra Sílvia Orriols. Tot i que no és del tot clar si els efectes d'aquesta campanya seran els desitjats pels seus promotors. No ho sembla, almenys, veient la majoria de respostes que han rebut a les xarxes socials.

El que és clar és que la líder d'Aliança Catalana ha agitat el tauler polític català. I ha fet sonar les alarmes dins del processisme, que veu a Sílvia Orriols una amenaça per a un espai polític, l'independentisme institucional, que els darrers anys s'han repartit ERC, Junts i la CUP. Ja sigui perquè la veuen com una amenaça electoral o per la necessitat de mostrar la seva suposada superioritat moral, la majoria han passat d'ignorar-la a tenir la necessitat de parlar-ne, encara que sigui per criticar-la.

Els mitjans afins, també a la càrrega

Els mitjans de comunicació afins al règim processista també han redoblat els seus esforços per intentar desacreditar l'alcaldessa de Ripoll. Ja fa mesos vam veure la campanya denunciant la política d'empadronament d'Orriols a la seva localitat. Una política que, finalment, es va demostrar que no incomplia cap llei, cosa que va obligar aquests diaris a deixar de parlar del tema.

Ara tornen a la càrrega deixant clar als seus lectors que és una formació “d'extrema dreta” i “xenòfoba”, tot i que Aliança Catalana sempre ha rebutjat definir-se com a tal. En aquest sentit, el càrtel processista ha passat d'aplicar-li un cordó sanitari informatiu a parlar-ne en termes despectius.

➡️ Política

Més notícies: