Primer pla de Gabriel Rufián amb cara d'enfadat
POLÍTICA

Narciso Michavila: 'ERC patirà moltíssim diumenge'

El president de GAD3 personifica al partit de Rufián les seves paraules de l'altre dia

Narcís Michavila, president de GAD3, és segurament una de les persones que més clar té els resultats de les eleccions generals d'aquest diumenge. La seva empresa, experta en sondejos i trackings, compta amb dades cada dia i s'ha mostrat una de les més eficaces a clavar els resultats posteriors. Només cal recordar els seus pronòstics per a Andalusia i Madrid, de manera que sempre és interessant escoltar què diu.

Fa només uns dies, Michavila era entrevistat a la Cadena COPE i deixava un titular que va cridar la intenció: “Molt atents a Catalunya. Hi haurà una sorpresa que... El resultat català serà históric”, assegurava. Sense voler entrar en l'assumpte, el president de GAD3 assegurava que en aquesta comunitat hi hauria "una disminució important de vot de determinats sectors".

Quedava força clar que Michavila es referia als partits processistes, que podrien patir un daltabaix important a les eleccions. La dicotomia Sánchez-Feijóo i la campanya indepe per a l'abstenció en xarxes són indicadors del que podria passar a Catalunya. L'expert en sondejos, però, no va voler anar a més i va evitar assenyalar determinades formacions catalanes.

Aquest dijous 20 de juliol Narcís Michavila ha passat pel programa es la Mañana de Federico, a esRadio. A l'entrevista ha repetit el que ja va pronosticar fa uns dies: la victòria de Feijóo serà clara i podria arribar als 160 diputats. Potser ha estat una mica més caut i ha assegurat que les eleccions no estan decidides del tot "fins que no es compti el darrer vot".

ERC, al punt de mira

La gran novetat que ha introduït el president de GAD3 és sobre Catalunya. Per primera vegada ha personificat en un paritt aquest “desfonament” que ja va anunciar. Segons Michavila, Esquerra "patirà moltíssim: una part del seu electorat es queda en l'abstenció; una altra farà vot útil a Sánchez".

Muntatge amb Gabriel Rufián amb els ulls tancats, Míriam Nogueras amb les mans enlaire i Narciso Michavila

Cal recordar que ERC ara té 13 diputats i que la majoria de les enquestes els situen per sota dels 10. Michavila creu que aquests resultats podrien ser encara pitjors. Si es confirma la seva teoria, els de Junqueras podrien quedar per sota de Junts per Catalunya i treure menys de 8 diputats, en un daltabaix que hauria de tenir conseqüències.

El desastre d'Esquerra taparia la reculada de Junts. Segons l'entrevistat per Federico, l'únic partit dels nacionalistes que pujarà diumenge serà Bildu, de manera que Junts i la CUP també perdrien suports. Només queden tres dies.

➡️ Política

Més notícies: