Muntatge amb Carles Puigdemont visiblement enfadat i Pere Aragonès somrient amb el Parlament de Catalunya de fons
POLÍTICA

El Nadal, nou motiu de baralla per a ERC i Junts

Carles Puigdemont critica la felicitació del Govern de Pere Aragonès

Junts per Catalunya, que aprofita qualsevol ocasió per rivalitzar amb ERC, s'ha sumat a les crítiques al Govern per la seva peculiar felicitació de les festes. La polèmica va saltar per un comunicat del Departament dEducació dels Serveis Territorials a Girona. En lloc del Nadal, felicitava les festes del solstici d'hivern.

"S'acosten les festes del solstici d'hivern i tindrem uns dies de repòs amb la família i els amics", diu el comunicat. Això ha causat la indignació de milers de catalans, que a més recorden com Pere Aragonès va felicitar el Ramadà als musulmans. Acusen el Govern de voler acabar amb les tradicions catalanes.

L'últim a sumar-se a la polèmica ha estat ni més ni menys que Carles Puigdemont. El líder de Junts no ha volgut desaprofitar l'ocasió per continuar erosionant el Govern de Pere Aragonès i ERC. Es tracta d'una nova batalla entre tots dos partits, després del canvi de posició de Junts sobre la immigració.

Carles Puigdemont sí que celebra el 'Nadal'

Carles Puigdemont ha escrit un missatge a Twitter reivindicant els costums i les tradicions catalans. “No cal que compartim valors ni referents dels nostres avantpassats per mantenir el vincle. Tampoc cal cremar-ho tot sempre que volem evolucionar”, ha escrit.

Puigdemont ha reivindicat “menjar escudella, fer cagar el tió, parar el pessebre, desitjar Bon Nadal, celebrar Sant Esteve o anar a missa del gall”. L'expresident diu que “són algunes de les formes amb què els catalans celebrem aquests dies”. I en clara al·lusió a ERC, al·lega que “ningú deixa de ser feminista, antiracista o laic per fer-ho”.

Puigdemont defensa que “honrar la tradició no ens fa necessàriament provincians i tancats”, i que “renegar no ens fa necessàriament més cosmopolites i tolerants”. A més, ha vinculat la identitat a la riquesa de llengües i tradicions. “Desitjant Bon Nadal estem dient moltes coses, així que bon Nadal”.

ERC i Junts passen a la batalla cultural

Junts per Catalunya ha passat definitivament a l´ofensiva de la batalla cultural contra ERC. Fins fa poc, els dos partits estaven a la mateixa trinxera, la del bonisme. Però la crisi del processisme i l'efervescència del debat migratori ha fet que el partit de Puigdemont faci un gir significatiu.

La direcció de Junts per Catalunya ha donat suport als seus alcaldes al Maresme després que demanessin expulsar els immigrants multireincidents. Quelcom significatiu, perquè fa només uns mesos la direcció del partit era partidària del cinturó sanitari a l'extrema dreta a Ripoll. ERC i la CUP han titllat de “racista” Junts després d'aquest viratge.

L'estratègia de Junts passa per tornar a ser el partit de l'ordre a Catalunya davant les receptes bonistes d'Esquerra. Això permet al partit de Puigdemont competir més clarament amb ERC i el Govern de Pere Aragonès. El Nadal és només una batalla més a la guerra que portarà a la competència electoral.