Primer pla de Pedro Sánchez en un míting del PSOE amb la mà aixecada

POLÍTICA

Motí al PSOE

Lamban i Page planten Pedro Sánchez al Comitè Federal i ja hi ha les primeres renúncies

Molt mal rotllo dins el PSOE amb les llistes electorals per al 23 de juliol. Aquest divendres, es feia públic que Pedro Sánchez havia imposat diversos noms en les candidatures provincials, una decisió que ha desfermat inquietud -i alguna cosa més- entre els barons.

Emiliano García-Page, de Castella-la Manxa i Javier Lambán, d'Aragó, ja no s'amaguen. Aquest dissabte al matí s'ha celebrat el Comitè Federal del PSOE, que serveix per ratificar les llistes. Doncs bé, els dos barons del Partit Socialista han plantat Pedro Sánchez i han estat baixa d'última hora.

Pedro Sánchez i Emiliano García Page abraçats durant un funeral

Una cosa semblant ha passat a Saragossa, on la cap de files serà Pilar Alegría, imposició a Javier Lambán i els socialistes aragonesos. Lambán s'ho va empassar, però no ha comparegut al Comitè Federal del partit socialista d'aquest dissabte. De fet, el mateix Lambán no callava a Twitter: “Vam fer grans candidatures per al Congrés i per a Ciutadans. Lamento molt que els ciutadans de Terol i Saragossa no tinguin l'oportunitat de votar-los”.

El mal rotllo a Aragó és profund i tindrà conseqüències. L'executiva del PSOE a la comunitat ha fet públic un comunicat en el qual expressen el seu “profund desacord” i ja hi ha els primers candidats per al 23J que han dimitit “perquè no comparteixen els criteris seguits”. “No es descarten més renúncies en les pròximes hores”, asseguren.

A la Comunitat Valenciana, el mal rotllo és més complex. Hi ha una guerra interna entre Ximo Puig, que ha perdut el govern autonòmic, i Carlos Fernández Bielsa, cridat a ser el seu successor. Les llistes que Puig va presentar a Ferraz han estat modificades, desautoritzant l'encara líder socialista valencià i provocant el caos en el si del partit.

Per si no n'hi hagués prou, diversos candidats del PSOE a Castella i Lleó també acaben de renunciar. El focus se centra en la llista per Àvila, després que Javier Izquierdo, persona molt propera a Sánchez, sigui el número u pel Senat en aquesta província per imposició.

➡️ Política

Més notícies: