Desenes de persones, d?esquena, es manifesten amb banderes d?Israel per demanar l?alliberament dels segrestats per Hamàs
POLÍTICA

Els Mossos han de protegir un acte que demanava a Hamàs alliberar els segrestats

La concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona va comptar amb la presència d'Itzik Horn, pare de dos segrestats

Aquest diumenge a la tarda, la plaça de Sant Jaume de Barcelona va ser l'escenari d'una manifestació per demanar l'alliberament dels ostatges segrestats per Hamàs des del 7 d'octubre del 2023. Unes 300 persones es van concentrar a la cèntrica plaça de la capital catalana sota el lema 'Contra l'antisemitisme, per l'alliberament dels ostatges i en solidaritat amb Israel'.

L'acte va estar organitzat pels col·lectius The Israel-Spain Forum Alliance, B'Nai B'Rith Nahmànides Barcelona i el Col·lectiu Jueu de Sant Cugat. I va comptar amb el suport de moltes altres entitats com ara la Comunitat Jueva de Girona, l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel, la Comunitat Jueva Masorti de Catalunya o l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, entre d'altres.

La manifestació es va celebrar amb normalitat, però ho va fer gràcies a la presència dels Mossos d'Esquadra. I és que la policia catalana va haver de protegir els manifestants que demanaven l'alliberament dels segrestats per Hamàs perquè desenes de persones van intentar accedir a la plaça amb banderes palestines i càntics contra Israel.

El pare de dos segrestats per Hamàs, Itztik Horn, present a la manifestació

A la concentració celebrada a Barcelona, no només hi van assistir barcelonins i persones arribades de diferents punts de Catalunya (fins i tot també representants de partits com el PP o Aliança Catalana). També va fer acte de presència Itzik Horn. La vida d'aquest argentí-israelià va canviar completament el 7 d'octubre del 2023. I és que Hamàs va segrestar dos dels seus tres fills en l'atac que aquesta organització terrorista palestina va perpetrar en territori israelià.

Itzik Horn, que fa més de 250 dies que no pot veure els seus fills, va llegir un comunicat demanant l'alliberament dels ostatges mentre se sentien els crits dels manifestants antiisraelians en un dels carrers propers a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Així doncs, va poder patir en primera persona l'antisemitisme creixent a Catalunya, sobretot a partir dels atacs de Hamàs del 7 d'octubre i la reacció posterior d'Israel per poder alliberar els segrestats per aquesta organització terrorista que governa Palestina des de fa gairebé dues dècades

➡️ Política

Més notícies: