Un policia i una altra persona escorten un home amb una samarreta de futbol mentre caminen per un carrer arbrat.
POLÍTICA

Els Mossos detenen uns lladres i la gent esclata en veure els antecedents

L'anunci a les xarxes socials ha provocat desenes de missatges

Catalunya viu immersa des de fa mesos en una crisi d'inseguretat galopant, que ara ha esclatat per la successió d'assassinats en pocs dies. A l'auge dels homicidis se suma l'increment de delictes menors com els furts, els robatoris violents i les baralles multitudinàries. De fet, aquests són els delictes que més es cometen i tenen darrere un rerefons especialment preocupant, com és el problema de la multireincidència.

Segons dades de la policia, el 80% dels delictes quotidians a Barcelona són comesos per estrangers multireincidents. La laxitud de les lleis fa que la gran majoria surtin al carrer hores després d'haver estat detinguts. Això crea un clima d'impunitat que convida els delinqüents a continuar actuant, i qui paga els plats trencats és el ciutadà que cada cop està més desprotegit.

Per fer-se una idea de la gravetat de la situació, només cal llegir l'últim tuit dels Mossos d'Esquadra. La policia catalana ha informat sobre un dispositiu a Barcelona per detectar autors de furts i robatoris violents.

El que ha cridat l'atenció són els antecedents policials dels detinguts: “Aturem sis persones que acumulen 77 antecedents policials i denunciem 19 més que tenen 125 antecedents”, han publicat. I com es podia esperar, la gent ha esclatat.

Demanen més mà dura i deportacions

A les xarxes pregunten que, amb la reforma del codi penal que pujava les penes fins a 18 mesos de presó, “com es poden donar encara casos com aquests”. "77 antecedents policials i tots lliures, som l'Eurodisney de la delinqüència", afirma algú. I un altre que “demà estaran al carrer delinquint de nou” i que “l'única solució és la deportació sense possibilitat de tornar a entrar a Espanya”.

Un dels que ha comentat és Gonzalo de Oro, líder del grup municipal de Vox a Barcelona. Ha aplaudit la tasca de la policia, i ha culpat el "consens progre" i els seus "lleis flower power".

Hi ha un clam demanant més mà dura contra la delinqüència a Catalunya: "Hem de treure els delinqüents dels carrers i deixar de mantenir-los a les presons, tramitació d'expulsió i prohibició de tornar a entrar mai més". Algú fa la pregunta retòrica que es formula tothom, i és "a quants se'ls aplicarà la llei d'estrangeria i seran tornats als països d'origen".

➡️ Política

Més notícies: