Gabriel Rufián amb camisa blanca i corbata blava assegut en una sala, amb la mà a la barbeta i expressió pensativa.
POLÍTICA

Continua el 'gafe' de Gabriel Rufián: ara a França

El triomf de Marine Le Pen a les eleccions legislatives franceses confirma el 'gafe' del diputat d'ERC

El 'gafe' de Gabriel Rufián no té límits. La teoria que, si el diputat d'ERC et dona suport, el més normal és que acabis fracassant electoralment, comença a deixar de ser una teoria per convertir-se en un fet demostrable. Si més no, així ho hem pogut comprovar, de nou, aquest diumenge.

Ja no es tracta només de les successives patacades electorals d'ERC. Recordem que els republicans estan perdent vots a grapats des de fa mesos: a les municipals i generals del 2023, a les autonòmiques del 12 de maig passat i a les europees del 9 de juny. Tot i això, la mala sort de Gabriel Rufián va moltíssim més enllà.

Per fer un petit resum, l'escuder d'Oriol Junqueras va donar suport al BNG a les eleccions gallegues. El resultat: que els nacionalistes de Galícia van ser incapaços d'evitar la majoria absoluta del PP.

El 'gafe' continuava aquest any a les eleccions de Portugal. Rufián va demanar el vot per al Bloco de Esquerda mentre criticava el partit identitari Chega. Què va acabar passant? Que el Bloc de Esquerda va palmar i Chega va triplicar resultats i es va situar com a tercera força més votada del país.

Després van arribar les eleccions vasques. I Gabriel Rufián no va dubtar a donar suport a Bildu. Saben qui es va quedar sense governar al País Basc malgrat ser aquest el seu objectiu? Exacte, Bildu. El PNB, que va guanyar els comicis, i el PSOE van signar recentment un acord per continuar governant a terres basques els propers quatre anys.

França, un altre maldecap per a Gabriel Rufián

Ahir es va celebrar la primera volta a les eleccions legislatives franceses. I la incontinència de Gabriel Rufián va tornar a aparèixer. Aquest cop, compartint una publicació del futbolista del FC Barcelona, Jules Koundé. “L'Agrupació Nacional[de Marine Le Pen]no és una solució”, va dir el defensa blaugrana en un missatge difós pel diputat republicà.

I, com ja saben els nostres lectors, va ser l'Agrupació Nacional qui va guanyar aquesta primera volta de les legislatives a França. Diumenge que ve se celebra la segona volta i no seria estrany que a la caserna general del Nou Front Popular francès i al del partit de Macron estiguin resant perquè Gabriel Rufián no es pronunciï. Perquè, si ho fa, ja sabem quin partit tornarà a arrasar.

➡️ Política

Més notícies: