Primer pla de Clara Ponsatí
POLÍTICA

Els Mossos detenen Clara Ponsatí

L'eurodiputada, ara sense immunitat, tenia una ordre de detenció

Clara Ponsatí ha estat detinguda pels Mossos d'Esquadra. L'eurodiputada sorprenia a tothom aquest dilluns al matí anunciant que havia tornat a Catalunya. D'aquesta manera es jugava la detenció per part de la policia.

Finalment, l'exconsellera del Govern ha estat detinguda a Barcelona, poques hores després d'anunciar el seu retorn a Catalunya.

Pablo Llarena va emetre una ordre de detenció contra Clara Ponsatí després que l'eurodiputada es negués a declarar davant el jutge el 21 de juny passat. L'amiga de Puigdemont va al·legar que aquell dia tenia diverses comissions al Parlament Europeu, però el magistrat del Tribunal Suprem va considerar que era totalment compatible amb anar a declarar. I és que la declaració estava prevista al matí del dia 21, mentre que les comissions de l'europarlament es duien a terme a la tarda.

Amb l'ordre de detenció, Clara Ponsatí es jugava ser detinguda si tornava a trepitjar territori espanyol. Cosa que ha fet aquest dilluns al matí. Més enllà de la 'performance' de l'exconsellera, el més lògic és que sigui alliberada una vegada hagi pres declaració davant del Tribunal Suprem.

I és que sobre Clara Ponsatí pesa un delicte de desobediència, que no comporta penes de presó. Diferent és el cas de Carles Puigdemont i Toni Comín, que estan acusats de malversació. Un delicte que, en aquest cas, sí que comporta penes de presó.

Tant Clara Ponsatí, com Carles Puigdemont i Toni Comín, van perdre la immunitat parlamentària després de la decisió del Tribunal General de la Unió Europea. El 5 de juliol passat, la justícia europea va deixar clar que els tres eurodiputats processistes deixen de tenir immunitat, deixant així la porta oberta a que fossin de nou detinguts.

➡️ Política

Més notícies: