Muntatge amb tres plans mitjans de Laura Borràs, Carles Puigdemont i Jordi Turull amb cara de preocupació
POLÍTICA

Ara resulta que per al PSOE Junts per Catalunya és progressista

Els socialistes volen un 'Govern de progrés' amb Junts, a qui titllaven de trumpisme

Com canvien les coses quan un està en política i vol mantenir el poder. Això mateix han de pensar a Waterloo, ciutat d'acollida de Carles Puigdemont després d'escapar-se d'Espanya, com va reconèixer el mateix Pedro Sánchez el 2019.

Des de llavors ha plogut molt, deuen pensar al carrer Ferraz de Madrid aquest dilluns. Encara més, cal recordar que Pedro Sánchez no menteix, sinó que rectifica, de manera que ara mateix l'actual president del Govern estarà modificant la seva idea de Carles Puigdemont. Segurament per ell Junts per Catalunya ja no és aquella força de dretes, hereva de Convergència i a qui situaven fins fa poc al costat del PP i Vox.

Sorpreses et dóna la vida i ara Junts per Catalunya és un partit polític progressista per al PSOE. Sembla molt complicat que hi pugui haver cap negociació entre Carles Puigdemont i Pedro Sánchez, però havent-hi Sánchez pel mig ningú pot pronosticar res. Els socialistes han passat de relacionar els juntaires amb Trump a demanar el seu suport per evitar eleccions anticipades. De fet, ja usen el seu escuder Gabriel Rufián per pressionar-los i cal suposar que preparen una bateria de concessions per tenir el seu vot.

Hi havia un temps que l'hemeroteca servia per marcar les línies vermelles. Un en política no podia canviar completament el seu rumb sense conseqüències. Però el nou PSOE de Pedro Sánchez no entén d'aquestes lògiques i el seu 'Manual de resistència' es basa exactament en això: anar virant. De pactar amb Albert Rivera a trucar a la porta de Waterloo per seguir en el poder, seria un bon resum.

Com ja hem dit, sembla molt difícil evitar unes noves eleccions a Espanya, però Pedro Sánchez ja té el que buscava. Seguirà diversos mesos més al poder i el relat ja ha canviat. El PSOE no és un perdedor i sí que hi havia partit. La repetició electoral s'encara amb entusiasme a Ferraz si no s'aconsegueix convèncer Carles Puigdemont.

Prepareu-vos perquè durant diverses setmanes Míriam Nogueras sigui una demòcrata de cap a peus, Carles Puigdemont algú que mereix tornar a Espanya i Laura Borràs una política incompresa. El PSOE oblidarà les seves crítiques a Junts per Catalunya i el convertirà en una força de progrés que no té res a veure amb CiU o el bloc de dretes. Comença la partida.

➡️ Política

Més notícies: