Primer pla de Sílvia Orriols amb la imatge d'una manifestació independentista de fons
POLÍTICA

Aliança Catalana de Sílvia Orriols llença una advertència a ERC, Junts i CUP

La formació de l'alcaldessa de Ripoll ja prepara el salt a la política autonòmica

Sílvia Orriols posa la directa. És cert que Aliança Catalana no ha amagat mai de la seva intenció de fer el salt a la política autonòmica, però la formació mai no havia estat tan clara. Després del desastre independentista aquest 23-J, el partit de Sílvia Orriols ho té clar: ja preparen la seva alternativa als partits processistes.

Aliança Catalana ho ha deixat molt clar aquesta mateixa matinada a través de Twitter:

L'enfonsament del processisme, una oportunitat per a Aliança Catalana de Sílvia Orriols

Les eleccions generals de diumenge deixen molts titulars, però en clau catalana, la sagnia dels partits independentistes és un dels més cridaners. ERC, JxCat i CUP van protagonitzar un descens electoral històric: van perdre més de 700.000 vots. Els republicans van passar de 13 a 7 escons; Junts en va perdre un, quedant-se en 7, i la CUP va desaparèixer del Congrés.

Després d'anys dominant l'escena política a Catalunya, les tres formacions processistes van patir un notable enfonsament. Només el paper clau que l'aritmètica parlamentària atorga als de Puigdemont maquilla lleugerament la caiguda. L'abstenció i el vot útil van desembocar en un càstig a les forces del 'procés' que ja es va evidenciar amb les dades de participació a les zones més independentistes.

Davant d'aquest panorama, Aliança Catalana veu una oportunitat: la d'irrompre al panorama polític autonòmic. L'enfonsament del processisme i l'èxit electoral de Sílvia Orriols a Ripoll, combinant un discurs desenfadadament independentista amb una profunda preocupació per la seguretat i la immigració, pot constituir una recepta d'èxit.

La pròpia Sívia Orriols ha especulat amb aquesta opció a les seves xarxes socials:

Muntatge sobre fons negre de les cares de Laura Borràs, Sílvia Orriols i Oriol Junqueras

Sílvia Orriols al Parlament?

Ara s'obre un temps d'incertesa, dominat per l'elevada possibilitat d'una repetició electoral a Espanya. A això, se sumen les eleccions a Catalunya, que toquen el febrer del 2025, encara que podrien avançar-se substancialment per la feblesa del govern d'ERC. Si Sílvia Orriols i Aliança Catalana decideixen presentar-se a les eleccions catalanes, l'amenaça per als partits processistes estaria servida.

Més enllà de la publicació a Twitter d'Aliança Catalana, doncs, l'amenaça per a ERC, Junts i CUP és evident. Una formació nova, amb un discurs que connecta amb algunes de les preocupacions més grans de la ciutadania, en un moment molt delicat per a tots tres partits. Veurem Aliança Catalana al Parlament català? Estem més a prop que mai de desvetllar la incògnita.

➡️ Política

Més notícies: