Primer pla de Carles Puigdemont visiblement preocupat

POLÍTICA

Mor Núria, la mare de Carles Puigdemont, pocs dies abans de les eleccions a Catalunya

Carles Puigdemont ha comunicat la mort de la seva mare, que es produïa aquest dilluns a la matinada


Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat i candidat de Junts a les pròximes eleccions catalanes del 12 de maig, informava dilluns a primera hora de la mort de la seva mare, Núria Casamajó.

Ho feia a través d'un extens missatge a X (abans Twitter), on comunicava que la seva mare havia traspassat aquesta matinada de dilluns, 29 d'abril, acompanyada dels germans de Carles Puigdemont i els seus fills.

Mor Núria, la mare de Carles Puigdemont

"Aquesta matinada s'ha mort la mare, Núria Casamajó i Ruiz", ha informat Carles Puigdemont aquest dilluns via X. "Tots els meus germans han pogut estar al seu costat fins al final, i no li ha faltat escalf ni l'excel·lent tracte humà i professional del personal dels hospitals Trueta i l'Institut d'Assistència Sanitària”.

"Se n'ha anat massa aviat; tanmateix, la mà de la meva filla ha estat també la meva i d'alguna manera jo també hi era present. Ha tingut una vida plena, i se n'ha anat sense patir. Que descansi en pau".

Captura del tweet de Carles Puigdemont informant sobre la mort de la seva mare

Núria Casamajó ha mort només pocs dies abans de l'anunciada tornada de Carles Puigdemont. I és que l'expresident deixava clar, ara sí, que pretenia tornar després de més de 6 anys fora del país, després de postular-se com el candidat per Junts a les eleccions catalanes que se celebraran el pròxim 12 de maig.

De fet, Carles Puigdemont fa poques setmanes fixava la nova residència a Vallespir, que queda a tan sols 45 minuts de Girona. A causa de la seva mort, Carles Puigdemont ha anul·lat tots els actes en què tenia previst participar aquest dilluns en el marc de la campanya electoral, que començava divendres passat, 26 d'abril. En lloc seu, s'hi posarà Jordi Turull, secretari general del partit. 

Al contrari que el seu fill, la Núria Casamajó no es dedicava a la política. De fet, regentava una pastisseria a Girona amb el seu marit, Xavier Puigdemont, fins al moment de la seva mort. Era el 2019 quan el pare del candidat de Junts al 12-M moria, amb ell ja establert a Waterloo.

D'aquest matrimoni entre els pares de Carles Puigdemont, en van néixer fins a 8 fills: Francesc, Anna, Enric, Joaquim, Josep, Dolors, Montse i el mateix líder de Junts.

➡️ Política

Més notícies: