Pedro Sánchez al seu escó del Congrés mirant cap al sostre amb cara de preocupació

POLÍTICA

Pedro Sánchez es queda

El president del govern ha anunciat la seva decisió en una compareixença sense preguntes ni periodistes


Pedro Sánchez es queda. El president del govern ho ha anunciat després de cinc dies de reflexió, tancat a Moncloa i sense haver-se comunicat sense cap dels seus ministres. Només el seu cap de gabinet ha tingut accés a Sánchez, de manera que no hi havia filtracions ni certeses. Només una petita sospita, que al final s'ha quedat en un no res.

Semblava que Sánchez dimitiria, així ho insinuaven els diaris i els seus últims moviments. Tot i això, Sánchez considera que la "mobilització" d'aquest cap de setmana el convida a seguir. Finalment, doncs, una jugada més del president del Gobierno per seguir al càrrec. A més, Sánchez demana ara que la gent continuï mobilitzant-se i també amenaça: hi haurà canvis.

El líder del PSOE pren aquesta decisió després de la decisió del Jutjat d'Instrucció número 41 de Madrid, que va obrir diligències contra Begoña Gómez, la seva dona. La dona del president està sent investigada per delictes de trànsit d'influències i corrupció als negocis després d'una denúncia de Manos Limpias.

El cas Begoña Gómez

Segons Sánchez, Begoña Gómez està sent objecte d'"una estratègia d'assetjament i enderrocament" per part del PP i Vox, mentre que han fet servir els "col·laboradors necessaris" de Manos Limpias, que és qui va interposar la denúncia. És a partir d'aquest relat que Pedro Sánchez es va prendre cinc dies de reflexió per decidir si dimitia o seguia al càrrec.

El president del Govern, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant la sessió plenària al Congrés dels Diputats, el 21 de febrer del 2024, a Madrid

"Arribats a aquest punt, la pregunta que em faig legítimament és: val la pena tot això? Sincerament, no ho sé", confessava l'actual president del govern espanyol.

"Necessito parar i reflexionar amb la meva dona. M'urgeix respondre'm a la pregunta de si val la pena, si he de continuar al capdavant del Gobierno o renunciar a aquest alt honor". Ara, després de cinc dies, Pedro Sánchez ha anunciat la seva decisió en una compareixença a mig matí, sense periodistes i, evidentment, sense preguntes.

Val a dir que ningú coneixia la decisió de Pedro Sánchez. Tot i no existir cap detall, la majoria de ministres i alts càrrecs socialistes donaven per feta la seva marxa aquest dilluns al matí. L'hermetisme del president no va donar cap esperança al PSOE, que va organitzar diversos actes de suport durant el cap de setmana per provar de condicionar la decisió del president.

Malgrat tot això, Sánchez vol ara "posar fi al fang" i "defensar la democràcia".

Després de la decisió de Pedro Sánchez, ara toca escoltar els altres partits, tant Sumar, soci del PSOE, com l'oposició. Espanya entra en una nova pantalla i amb unes eleccions catalanes el 12 de maig que també poden marcar el futur al Congrés dels Diputats.

➡️ Política

Més notícies: