La presidenta del Congrés, Francina Armengol, durant una roda de premsa, al Congrés dels Diputats, a 5 de març de 2024, a Madrid
POLÍTICA

Vídeo: La bronca entre Vox i PSOE-Sumar que deixa en mal lloc Francina Armengol

La presidenta del Congrés dels Diputats ha actuat amb manca d'imparcialitat

El debat sobre l'amnistia al Congrés dels Diputats ha provocat una bronca monumental entre els diputats de Vox i la bancada de l'esquerra. Qui ha sortit pitjor ha estat la presidenta del Congrés, Francina Armengol, a qui acusen de doble ras a l'hora d'imposar l'ordre i amonestar els diputats. La presidenta hauria faltat així a un dels principals deures associats al seu càrrec, que és el de la imparcialitat.

Tot ha començat quan el diputat de Sumar Gerardo Pisarello ha demanat la paraula a la presidenta per al·lusions a la seva persona després de la intervenció de Santiago Abascal. “Em sento orgullós de ser català i llatinoamericà, els que treballem i vivim aquí no acceptem lliçons de senyorets que rendeixen pleitesia al carnisser de Rafah”, ha dit. José María Figaredo, de Vox, ha demanat la paraula “per al·lusions a diputats del nostre partit”, però en aquest cas la presidenta l'hi ha negat.

El doble raser d'Armengol ha provocat crits de “fora, fora”, però lluny de rectificar ha acusat els diputats de Vox de “mala educació”. La presidenta del Congrés ha demanat “respecte a aquesta cambra, a la democràcia i als ciutadans que ens estan escoltant”. La tensió ha anat a més, amb acusacions creuades entre diputats de Vox i del PSOE i Sumar.

Els diputats de Vox han anomenat traïdors i corruptes als de l'esquerra, mentre que des de la bancada socialista i els seus socis s'han sentit crits de feixistes. La presidenta del Congrés ha cridat només l'ordre als diputats de Vox, per insultar els de l'esquerra. En l'ús de la seva paraula, el diputat socialista ha anomenat “neofascistes muntaraços i cerrils” Vox, i de propina “filonazis”.

Francina Armengol no només no ha retreu les paraules de Rallo sinó que l'ha interromput per alliçonar els de Vox: “Ser demòcrata implica saber escoltar el que pensa diferent”, ha dit dirigint-se als d'Abascal, “demano el mateix respecte per a tots i per a totes”. La seva falta d'imparcialitat ha indignat molts espanyols que han criticat la presidenta del Congrés a les xarxes socials.

Feijóo surt en defensa de Vox

En l'ús de la seva paraula, Alberto Núñez Feijóo ha sortit en defensa de Vox afirmant que “jo no vinc aquí a trucar neofeixistes ni filonazis a ningú”. El líder popular ha demanat al PSOE “no anomenar convivència” a l'amnistia i “no riure's dels espanyols”. Ha acusat els socialistes de “vendre els espanyols” i convertir la majoria en ciutadans de segona.

Santiago Abascal i Alberto Núñez Feijóo, allunyats en moltes coses, en aquest cas han coincidit a assenyalar l'amnistia com a "corrupció". Segons Abascal, "tanca una ombra de sospita de corrupció sobre el Govern, el partit i la família del president". Ha recordat que "el que volen amnistiar és un cop a la Constitució que va trencar la convivència i va provocar la fugida d'empreses i va empobrir els catalans".

➡️ Política

Més notícies: