Muntatge amb foto de policia i una porta de fons
POLÍTICA

El món al revés a Catalunya: Una propietària acaba denunciada pels okupes

El seu apartament de Salou va ser ocupat per una família de senegalesos i tots els intents per fer-los fora han fracassat

L'okupació s'ha convertit en un maldecap per a milers de propietaris que es troben desemparats i indefensos a Catalunya. El Caso revela ara la història d'una dona que va veure com una família de senegalesos li ocupaven l'apartament que té a Salou (Tarragona). Anys després, no només no ha aconseguit fer-los fora de casa seva sinó que ha acabat denunciada pels inquilins.

Segons informa el digital, tot va començar fa uns anys quan la mare de la propietària va llogar l'apartament a una amiga per a un parell de mesos. L'estada es va acabar allargant més del previst, i entremig la propietària va morir quedant el pis a les mans de la seva filla. La llogatera va marxar sense dir res, i un temps després la nova propietària va descobrir per casualitat que el pis havia estat ocupat.

A l'apartament hi havia una família de senegalesos, que tot i no tenir contracte es negaven a abandonar l'immoble. Els serveis socials van intervenir perquè la propietària fes una oferta de lloguer, però la intenció de la dona era recuperar el pis. Des d'aleshores, els llogaters s'han negat reiteradament a anar-se'n i fins i tot han pagat alguna mensualitat per utilitzar-lo en defensa.

Vivint amb menors sense llum ni aigua

Farta de la situació, la propietària va recórrer a una empresa privada antiokupacions que va trencar el pany i va tallar l'aigua per forçar-los a anar-se'n. La situació lluny de millorar va empitjorar, perquè els okupes van acabar denunciant la dona per correccions. Els Mossos van anar a prendre-li declaració, però no va ser possible perquè havia estat ingressada a l'hospital per un problema de salut.

Hi ha hagut nous intents de la propietària de convèncer els inquilins perquè se'n vagin però no ha fet efecte. Els han ofert un pis a un altre municipi, però es neguen a anar-se'n perquè només volen viure a Salou. La dona va denunciar que estaven vivint amb menors sense aigua i sense llum, però la policia va obrir diligències per mentir en amagar que havia estat denunciada per coaccions.

Com a últim recurs, la dona es va plantar en la seva propietat afirmant que s'hi quedava a viure fins que marxessin. Els okupes van trucar a la policia, que va convèncer la dona que marxés informant-lo que ho estava fent era il·legal. Aquesta és la realitat quotidiana de molts propietaris a Catalunya, on sembla que la llei està de part dels delinqüents.

➡️ Política

Més notícies: