Primer pla de Carles Puigdemont

POLÍTICA

Qui acompanya Carles Puigdemont en la llista electoral: els altres candidats de Junts

Aquest dissabte, el líder de la formació processista anunciarà oficialment tots els noms de les llistes del partit

Carles Puigdemont s'ha proposat guanyar les properes eleccions catalanes. No ho tindrà fàcil, tenint en compte que fa mesos que el PSC de Salvador Illa lidera totes les enquestes. Ell, tot i això, lluitarà per donar la sorpresa el 12 de maig. Per fer-ho, tirarà de sentimentalismes, victimisme i, evidentment, també noms destacats a les seves llistes.

L'expresident de la Generalitat ja va deixar clar el dia que va anunciar la seva candidatura que apostava per unes llistes amb noms que vagin més enllà de les sigles del seu partit. De fet, la seva candidatura es diu Puigdemont per Catalunya, a l'estil del que ja va fer Xavier Trias a les passades municipals amb la seva marca Trias per Barcelona.

A poc a poc, es van coneixent els primers noms dels altres candidats que acompanyaran Carles Puigdemont a les llistes del 12-M. D'una banda, els diputats Mònica Sales, Salvador Vergés i Jeannine Abella seran els caps de cartell per a les llistes de Tarragona, Girona i Lleida, respectivament. Però, qui acompanyarà Carles Puigdemont a la llista per Barcelona?

Carles Puigdemont s'imposa en la lluita interna de Junts

La número 2 de Junts per Barcelona serà Anna Navarro, empresària reconeguda a Silicon Valley i que es va canviar de cognom per posar el del seu marit. Va ser la primera confirmació del líder processista, a qui va anunciar com a fitxatge estrella. Ara ja es coneixen més noms sobre els altres candidats de Puigdemont per a la província més poblada de Catalunya.

El número 3 serà Josep Rull, exconseller de Territori, que va ser condemnat a 10 anys de presó per organitzar el referèndum de l'1 d'octubre i, posteriorment, indultat. En cas que Puigdemont no s'hagués presentat, Rull sonava com a favorit per ser el candidat juntaire a aquestes eleccions.

També acompanyaran Carles Puigdemont altres homes forts del partit. És el cas d'Anna Erra, actual presidenta del Parlament, que anirà de 4; Albert Batet, que també dirigirà la campanya i anirà de 5; i Josep Rius, excap de gabinet de Puigdemont quan era president, actual diputat del Parlament i regidor a l'Ajuntament de Barcelona, que ocuparà el lloc 7.

També destaca Jaume Giró (11), exconseller d'Economia de la Generalitat, que va haver de deixar el càrrec quan Junts va decidir trencar el pacte de govern amb ERC el 2022. Un altre dels aspectes més notoris és la desaparició de noms propers a Laura Borràs, presidenta del partit, però a efectes pràctics líder del sector minoritari de la formació que en realitat dirigeixen Jordi Turull i el mateix Carles Puigdemont. De moment, del 'sector Borràs' només hi ha Francesc de Dalmases (18).

Toni Castellà, històric d'Unió Democràtica i actual líder de Demòcrates, també figurarà a les llistes per Barcelona. Les actuals diputades Glòria Freixa (10) i Judith Toronjo (8), són unes altres de les que apareixen a la llista de Carles Puigdemont.

També hi ha fitxatges 'mediàtics'

Ja fa temps que els partits aposten per fitxatges mediàtics per donar la sorpresa a les eleccions. I Carles Puigdemont, evidentment, no n'és una excepció. D'aquesta manera, el líder de Junts ha incorporat l'escriptora Ennatu Domingo (6), nascuda el 1996 a Etiòpia i que va arribar a Catalunya amb set anys. I també Agustí Colomines (9), articulista i historiador vinculat històricament a Convergència.

Llista de Junts per Barcelona:

  1. Carles Puigdemont
  2. Anna Navarro
  3. Josep Rull
  4. Anna Erra
  5. Albert Batet
  6. Ennatu Domingo
  7. Josep Rius
  8. Judith Toronjo
  9. Agustí Colomines
  10. Glòria Freixa
➡️ Política

Més notícies: