Muntatge de Tomàs Molina i el logotip d'ERC
POLÍTICA

Mofes i crítiques a ERC després de l'última aparició de Tomàs Molina

El meteoròleg ha rebut una allau de comentaris a X pel llenguatge utilitzat al seu vídeo de promoció

El 2 de juny passat, el perfil de X d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va publicar un vídeo protagonitzat per Tomàs Molina a Berga, just abans que comencés la Patum. Al vídeo, el conegut meteoròleg utilitza metàfores meteorològiques per explicar la llei d'amnistia.

El vídeo comença amb Molina dient: "Pluja democràtica aquesta setmana amb la llei d´amnistia". Atribueix a ERC l'èxit de l'aprovació d'aquesta llei, que beneficia Carles Puigdemont i altres polítics processistes des dels esdeveniments d'octubre del 2017. A més, Molina esmenta que a Madrid han patit "una tempesta de llevant per la força dels catalans" i expressa el seu desig que no tornin a tancar el paraigua.

Aquest enfocament ha provocat una onada de crítiques a les xarxes socials. Molts usuaris han titllat l'ús d'un llenguatge infantil i poc seriós per tractar un tema de rellevància política. La publicació ha rebut més de 120 comentaris, molts amb fortes crítiques cap al vídeo i el seu protagonista.

La usuària @RosaMarTP comentava: "Però això és alta política?? Quin infantilisme per favor!", reflectint la incredulitat i desaprovació de molts espectadors.

Per la seva banda, @Gloin_ afegia: "És vergonyós. Feu política per a nens de 4 anys o per a retrassats? bé... així els va", criticant durament el to utilitzat per Molina.

Altres comentaris també subratllaven les possibles conseqüències polítiques negatives d'aquest enfocament. @saless67 vaticinava una derrota electoral per a ERC: "No vau predir la seva patacada i no esteu predint la vostra desaparició. Agafo crispetes".

A més, @JosepRodri55 assenyalava: "Plou sobre mullat. Primer perdeu milers de vots pel ridícul fet pel cigronet, la Tània compreses, i demés membres del governet. Ara, posant dos 3a fila com a genis politics per la UE. Camí de la irrellevancia. Lloc aconseguit merescudament"

Entre les crítiques, @Iskender1964 qüestionava Molina "Sr Molina no té una gota de vergonya? Com pot fer el ridícul d'aquesta manera?" emfatitzant el rebuig cap a la manera com es va abordar un tema tan sensible.

La controvèrsia generada per aquest vídeo posa de manifest manca de serietat d'alguns polítics a l'hora de comunicar temes complexos i seriosos. L'ús d'un llenguatge considerat inadequat o infantil pot desvirtuar el missatge i provocar una reacció adversa al públic. ERC ho ha experimentat de primera mà amb aquesta publicació.

➡️ Política

Més notícies: