Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons
POLÍTICA

El ‘model Orriols’ que ja triomfa el 2024

Molts catalans deixen clar quin camí escolliran aquest any


El 2023 va ser l'any en què Aliança Catalana va irrompre al panorama polític català per trencar el debat sobre la immigració. 2024 ha començat amb un xut d'optimisme per a Sílvia Orriols i el seu “model”. Una vinyeta al diari Ara ha suscitat una allau de missatges de suport a l'independentisme identitari.

A la vinyeta hi ha una cruïlla amb diferents camins polítics que els catalans podran agafar aquest any. Des de Puigdemont a la refundació, passant per les taules de diàleg i l'opció de Salvador Illa. També hi ha un camí que l'il·lustrador bateja com a “Model Orriols”, i que ha causat sensació a les xarxes.

La pròpia Sílvia Orriols s'ha fet ressò de la vinyeta, assenyalant que “el model Orriols és l'única drecera per arribar a un Estat Català lliure i segur”. Un estat independent “que exerceixi el control fronterer i que preservi la civilització i els valors occidentals”. Orriols pregunta “i tu, on aniràs aquest 2024”.

Missatges de suport a Sílvia Orriols

Els orriolistes han aprofitat per defensar el seu model com a única esperança per “salvar Catalunya” aquest nou any. “En aquesta vinyeta només hi ha un camí que ens porta a la llibertat nacional, a la preservació de la nostra pàtria i els nostres valors. Només hi ha un camí a la independència, el progrés, la seguretat i la sobirania dels catalans”, ha dit Miquel Àngel Canadell.

"Només hi ha un camí per fugir del camí de l´extinció", ha comentat un altre simpatitzant d´Aliança Catalana. Lluís Areny, membre del partit de Sílvia Orriols, ha defensat el seu “model”. Per ell, aquest consisteix a obtenir “independència, progrés, llibertat, seguretat i catalanitat”, el model “necessari per continuar existint”.

Altres assenyalen que Catalunya "ja no la salvaran els partits processistes que haurien pogut aplicar el mandat del Primer d´Octubre". Per això prefereix el “model Orriols”, que implica “un nou lideratge, carisma, oratòria, patriotisme, fermesa i salvació nacional”. Hi ha qui també agraeix que aquesta vegada el diari Ara no hagi fet servir el terme “extrema dreta”.

2024, l'any d'Aliança Catalana?

Aliança Catalana proposa un projecte regenerador que inclou la llibertat nacional de Catalunya i un ferri control de la immigració. Els projectes nacionalistes i antiimmigració estan triomfant a tot Europa, i el partit de Sílvia Orriols cerca el seu lloc a Catalunya. Un forat que podria trobar aquest mateix 2024.

L'auge del partit ha coincidit amb el declivi de les formacions independentistes com ara ERC, Junts i la CUP. Després d'imposar-se al municipi de Ripoll, la formació identitària vol fer el salt al Parlament. Les properes eleccions són el febrer del 2025, encara que podrien anticipar-se uns mesos.

2023 ha estat també l'any en què ha irromput amb força el debat migratori a Catalunya, i això beneficia el partit de Sílvia Orriols. Els seus partidaris creuen que els partits processistes no poden donar resposta a aquesta qüestió. Si la cosa va a més, aquest tema podria acabar portant l'independentisme identitari al Parlament.

➡️ Política

Més notícies: