Primer pla d'Ignacio Garriga de Vox molt somrient
POLÍTICA

Missatge de Vox a Junts després del seu gir amb els immigrants delinqüents reincidents

'La realitat acabarà imposant-se'

Els alcaldes de Junts per Catalunya al Maresme han trencat el debat de la immigració a l'espai processista. Els regidors han mostrat suport a Marc Buch, alcalde de Calella, que va demanar l'expulsió dels immigrants irregulars amb delictes acumulats. Cosa que des de l'esquerra els posa al mateix nivell que l'extrema dreta.

Durant molts anys, l'independentisme es va presumir d'estar lliure d'aquest tipus de discursos, més propis de la dreta espanyola recalcitrant. L'aparició d'Aliança Catalana va trencar tots els esquemes. Ara, Junts, a l'òrbita del processisme, assumeix també la necessitat de mà dura contra la immigració.

Ignacio Garriga, secretari general de Vox, ha enviat un missatge clar a Junts després del seu gir amb els immigrants delinqüents reincidents. "El separatisme ha criminalitzat Vox per defensar l´expulsió de qui fa del delicte la seva forma de vida", ha recordat. I també que “això ens ha valgut cordons sanitaris”.

Per Garriga, “la realitat acabarà imposant-se, i nosaltres podrem dir amb el cap ben alt que sempre actuem amb responsabilitat”. Vox treu pit perquè considera que Junts ha acabat entrant al seu terreny. I que de mica en mica el que abans s'estigmatitzava com a extrema dreta ara es va considerant de sentit comú.

Alguna cosa està canviant

L'aparició d'Aliança Catalana va marcar una línia divisòria entre l'independentisme identitari i el processisme representat per Junts, ERC i CUP. Una divisió marcada per lestratègia per arribar a la independència. Però també, i sobretot, pel discurs contra el bonisme i les polítiques woke.

ERC i CUP segueixen enrocats a les seves posicions, però a Junts aquesta qüestió ha acabat obrint un cisma. Una part de Junts ja es va rebel·lar contra el cordó sanitari Sílvia Orriols després de la seva victòria a Ripoll el 28 de maig passat. Ara, els alcaldes del Maresme es rebel·len contra una situació insostenible.

Foto dels alcaldes de Junts del Maresme junts mostrant el seu suport a Marc Buch, alcalde de Calella, dimecres, 13 de desembre

“Si no han vingut a integrar-se ia treballar com fa la majoria de la població, no hi tenen cabuda a casa nostra”. Són les paraules de l'alcalde de Calella, Marc Buch, recolzades per la resta d'alcaldes de Junts al Maresme. Buch va reclamar canvis legals per lluitar contra la multireincidència i contra les ocupacions.

Unes paraules fins fa poc impensables a Junts per Catalunya. Però dins de la formació postconvergent hi ha cada cop més veus que demanen recuperar allò que va convertir Convergència en el partit de l'ordre a Catalunya. És a dir, cada cop hi ha més reticències a la moda woke que representen ERC i la CUP.