Muntatge amb fotos de personatge

POLÍTICA

El missatge d'Ayuso als catalans des de Barcelona que molts comparteixen

La presidenta madrilenya va defensar la seva gestió en contrast amb la llarga dècada processista a Catalunya

El PP de Catalunya posa tota la carn a la graella en la recta final de campanya amb els pesos pesants del partit per consolidar el seu auge a les enquestes. Aquest dilluns, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va visitar Barcelona per escenificar la unitat del partit al voltant del candidat Alejandro Fernández. Ayuso va defensar el seu model de gestió en contraposició a la llarga dècada processista a Catalunya, i va llançar un missatge clar a tots els catalans i catalanes.

“Cal tallar ja l'aixeta del victimisme i la ploriqueria, de l'exigència, del greuge i de la mentida”, va proclamar la presidenta madrilenya. Ayuso va apostar pel creixement conjunt de Madrid i Catalunya, amb un “prou” a la confrontació i la fabricació d'”identitats abstretes” que condemnen a les generacions futures. Va apel·lar a “les ganes de la societat catalana d'emprendre, contractar, obrir negocis, prosperar, créixer alliberament”.

El problema de Catalunya, segons Ayuso, és que “tot és burocràcia, tot són traves, impediments i impunitat política per ficar-se als comerços, als horaris, com viure, com menjar, com parlar o com fer”. Amb un “prou ja de dirigir a la societat catalana”, Ayuso va aixecar els aplaudiments del públic. La presidenta madrilenya va defensar la seva gestió i va demanar que aquest diumenge el PP sigui “el contrapès constitucionalista dels que volem una Catalunya lliure”.

Alejandro Fernández defensa l'ayusisme

"Fa dècades, Catalunya feia les coses millor que Madrid, però avui Madrid està fent les coses millor que Catalunya", va dir Alejandro Fernández, "aquesta és la veritat i no cal tenir por de dir-la". El líder del PPC va prometre treballar “incansablement” perquè Catalunya “torni a ser líder”. "Abans la resta d'espanyols ens preguntaven com ho feu, ara ens pregunten preocupats què dimonis està passant a Catalunya", va afegir.

La presència d'Ayuso a Barcelona recolzant el candidat Fernández forma part de l'estratègia del PP per atraure votants de Vox. Els populars temen que Vox se'ls acosti i impedeixi el sorpasso, i intenta contrarestar el seu discurs amb molta estrebada sobretot als barris treballadors. Ayuso és la medicina del PP contra Vox, i amb la seva presència a Barcelona va intentar agitar el vot més ancorat a la dreta i també els joves.

➡️ Política

Més notícies: