Militants d'ERC esclaten contra el nomenament de Tomàs Molina
El sector crític carrega contra la presa de decisions de la cúpula i dóna suport a l'europdiputat 'sacrificat' Jordi Solé
L'intent desesperat d'ERC de remuntar a les enquestes pot costar-li una altra rebel·lió interna. La cúpula del partit ha volgut sorprendre amb el nomenament del carismàtic meteoròleg Tomàs Molina com a número dos a les europees. Però el moviment ha causat la indignació general i, sobretot, irritació entre els seus militants.
Últimament a Esquerra no li surt res, i aquesta decisió ha estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència dels crítics amb l'actual direcció. Xavier Martínez-Gil, del Col·lectiu 1 d'Octubre, veu una llàstima “que els militants no comptem per res”. Ha lamentat que "ens assabentem de les decisions de la suprema direcció per la premsa", i ha estat contundent en afirmar que "aquesta broma s'ha d'acabar".
També s'hi ha pronunciat l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé, amb un missatge de decepció: “Bé, suposo que ningú va dir mai que la política sigui sempre justa, perquè de vegades no ho és. Però en tot cas continuaré treballant fins a l'últim dia de legislatura al parlament europeu per defensar amb rigor, com he fet sempre, una Catalunya i una Europa millors”.
Crítiques al fitxatge del meteoròleg de TV3
ERC ha volgut apostar a Europa per una cara coneguda i compromesa amb el canvi climàtic. Però la designació ha provocat malestar entre els mateixos republicans i una allau de crítiques a les xarxes socials. Parlen d'“escàndol” per anunciar al nou candidat “sense ni tan sols tenir la dignitat de fer-ho saber a qui és substituït”, en referència a Jordi Solé.
“El meteoròleg més mediocre i llegit de TV3 utilitzant un mitjà públic que paguem entre tots com a trampolí personal. I ERC aprofitant-se de la popularitat d'un presentador gràcies a un mitjà públic. No falla, tu sempre pagues i ells sempre cobren”, diu un dels missatges crítics amb el nomenament.
Pere Aragonès va defensar la decisió assegurant que “hi ha poques persones que siguin tan conscients de la importància de lluitar contra el canvi climàtic com Tomàs Molina”. Tot i això, alguns critiquen que “segurament sigui bon meteoròleg però no és polític” i afirmen que “tot això és un circ i nosaltres paguem per veure'l”. Ara caldrà veure si el fitxatge té l'efecte desitjat, o efectivament juga a la contra com tot allò que últimament intenta Esquerra.
El sector crític pren impuls
La designació de Tomàs Molina ha causat enuig sobretot en el sector crític amb la direcció que encapçalen Oriol Junqueras i Marta Rovira. Es tracta del Col·lectiu 1 d'Octubre, que fa temps que demanen un relleu a la cúpula del partit. Els resultats de les properes eleccions catalanes i europees podrien deixar una mica més tocada a la direcció i donar més impuls a aquest sector.
El col·lectiu critica d'una banda l'estratègia de la distensió i demanen un canvi de rumb que recuperi la via unilateral i la confrontació amb l'Estat espanyol. A nivell orgànic, carreguen contra les formes autoritàries de la direcció. La polèmica al voltant del nomenament de Tomàs Molina va en aquesta línia, ja que creuen que s'han saltat tots els mecanismes interns de presa de decisions.
El nomenament de Tomàs Molina reforça el sector esquerrà del partit que prioritza qüestions com les polítiques socials i el canvi climàtic. Les crítiques provenen del sector independentista, partidari de prioritzar lestratègia nacional per sobre de les qüestions socials. Així es troba ara mateix el partit, afectat per una greu crisi interna i davant d'unes eleccions que poden acabar de trencar la formació.
Més notícies: