Primer pla del líder d'ERC a Catalunya Oriol Junqueras
POLÍTICA

La militància d'ERC envia un avís a Oriol Junqueras

Les eleccions a la Federació de Barcelona evidencien la divisió dins del partit

La batalla dins d'ERC pel control de la Federació de Barcelona ha arribat al seu final. Unes primàries que han generat una atenció especial, ja que posaven sobre la taula la fractura interna que s'estava vivint al partit. I és que el paper d'Oriol Junqueras començava a desdibuixar-se després dels recents fracassos electorals.

En els darrers anys, Junqueras ha gaudit de certa "immunitat" dins del seu partit. Especialment a partir d'haver entrat a la presó per organitzar el referèndum de l'1 d'octubre. Perfilant-se així com un màrtir davant de la ciutadania catalana. Finalment, però, els resultats de les darreres eleccions van posar ERC entre les cordes.

Una victòria agredolça

Tal com assegura Tot Bracelona, segons les dades provisionals, Eva Baró (La Barcelona de Totes) guanya per només 23 vots de diferència a Patricia Gomà (Horizonte Barcelona). D'aquesta manera, Eva Baró ha obtingut 365 vots (amb el 50% de suports), imposant-se per molt poc a Patricia Gomà, la qual ha aconseguit 342 vots (un 47%).

Davant aquests resultats queda qüestionada la unitat dins del partit i la confiança cega que fins als darrers anys gaudia Oriol Junqueras. Malgrat haver guanyat la candidatura afí a la cúpula del partit, són uns resultats realment molt ajustats. Un pols intern resolt, però amb un clar i contundent avís a Junqueras.

També s'han registrat 21 vots en blanc (3%). I pel que fa a la participació ha estat tot un èxit, ja que el 70,82% dels militants han votat.

Eva Baró, nova presidenta de la Federació de Barcelona d'ERC

Baró ha aconseguit el que volia. La militància de la Federació de Barcelona d'Esquerra Republicana l'ha escollit nova presidenta del partit a la capital catalana. Aquestes han estat les primeres paraules després de conèixer-se els resultats.

«Per sobre de tot, avui ha guanyat ERC de Barcelona. Infinites gràcies per tota la confiança: Avui comença una nova etapa de canvi, renovació i il·lusió! Gràcies també a Patrícia Gomà ia Horizonte Barcelona. Comencem a sumar!», ha compartit. 

La nova permanent de la Federació de Barcelona serà proclamada aquest dissabte al 69 Congrés Regional de Barcelona que el partit celebrarà a la biblioteca Jaume Fuster.

➡️ Política

Més notícies: