Milers de persones manifestant-se contra l'amnistia a Madrid
POLÍTICA

Milers de persones tornen a sortir a Madrid en contra de l'amnistia

La protesta s'ha desenvolupat en un ambient familiar


Després de la recent investidura de Pedro Sánchez i el seu pacte amb els independentistes, les manifestacions no cessen. Aquest dissabte 18 de novembre, milers de persones han sortit al carrer a Madrid per protestar contra la llei d'amnistia.

Dos dies després de ser investit Pedro Sánchez, la plaça de Cibeles de la capital espanyola, s'ha vist inundada de persones i de banderes espanyoles i europees amb el logo del PP amb el lema: "No en nom meu: ni amnistia, ni autodeterminació. Per la llibertat, la unitat i la igualtat”.

La concentració, convocada per un centenar d'entitats i associacions com ara Societat Civil Catalana (SCC) o S'ha acabat!, ha comptat, com calia esperar, amb també amb el suport del PP, Vox i Ciutadans.

La més multitudinària fins ara

Segons l'organització, la convocatòria celebrada a la capital espanyola ha congregat gairebé un milió de persones. Per part seva, la delegació del govern espanyol a Madrid ha rebaixat aquesta xifra fins als 170.000 assistents. D'aquesta manera, ha estat la concentració més multitudinària fins al moment.

Com ja és habitual a les darreres concentracions contra l'amnistia, Carles Puigdemont i Pedro Sánchez han estat els protagonistes en els càntics proclamats pels manifestants. "Puigdemont a presó" o "Pedro Sánchez fill de puta", entre d'altres.

Isabel Díaz Ayuso protagonista

Tot i això, una de les proclames que més ha destacat ha estat "M'agrada la fruita". Popularitzada per Isabel Díaz Ayuso, la qual va ser gravada anomenant "fill de puta" Pedro Sánchez durant la sessió d'investidura, encara que després, ella va assegurar que havia dit "M'agrada la fruita".

La protesta, que s'ha desenvolupat en un ambient familiar, arriba després de quinze nits de mobilitzacions i disturbis als voltants de la seu del central del PSOE a Madrid, al carrer Ferraz. On s'han viscut moments d'alta tensió causats per grups d'ultradreta.

La protesta s'ha celebrat una setmana després de la concentració, també multitudinària, organitzada pel PP a la Puerta del Sol, cita protagonitzada pel seu líder, Alberto Núñez Feijóo, que aquest dissabte va acudir a la cita, però no ha intervingut davant del públic .

➡️ Política

Més notícies: