Primer pla de Javier Milei amb ulleres i somrient
POLÍTICA

Els argentins a Espanya voten massivament Javier Milei

A Barcelona, Milei arrasa

Els argentins residents a Espanya ho tenien clar. Calia provar sort amb Javier Milei. Així ho reflecteixen els aclaparadors suports que el candidat llibertari ha tingut al nostre país.

No és estrany: el drama de l'emigració a Argentina

Com informa L'Observador, amb gairebé un 70% de suports, Milei arrasa entre els votants argentins que viuen a Espanya. Per part seva, un escàs 31% es va decantar per Massa. Els resultats són un reflex augmentant del que ha passat a l'Argentina: els ciutadans han confiat massivament a Milei.

A Madrid, amb 4651 votants, el 69,17% es va decidir per Milei i el 29,07% per Massa. A Barcelona, gairebé idèntic. Un 63% vota Milei i un 35% el peronisme.

Que els 11.306 argentins residents a Espanya votessin per el peluca no és una gran sorpresa. Un dels eixos de la campanya ha estat el drama de l'emigració argentina. Perquè és ben sabut que el país del sud es descapitalitzada amb la partida constant dels joves.

I aquest ha estat un dels reclams de Milei: amb el miracle econòmic que anuncia ja no hi haurà més emigració. Així, la idea d'una Argentina que no expulsa la seva gent és un reclam que toca directament el cor dels que són fora.

#argentina - MEJORES MOMENTOS del primer discurso de Javier Milei

Una esperança per als joves

Milei ha anat pels joves i li ha funcionat. Ha apel·lat directament al sector de la població que carregava més amb l'emigració. 'Seguim els joves, ells van triar Milei', deia per exemple l'expresident Macri, demanant el vot per a Milei.

Mauricio Macri: "Sigamos a los jóvenes, ellos eligieron a Milei"

Perquè alguna cosa és evident: als que han hagut de marxar és difícil vendre'ls la idea que al seu país tot està bé. I en aquest sentit, Massa era un candidat continuista.

En definitiva, que el vot massiu a Milei a Espanya respon al sentit general de l'opinió argentina. És un mirall d'augment. És a dir, que l'Argentina està tan estancada que necessita qualsevol cosa menys el que ha portat aquest estancament.