Primer pla de Javier Milei amb ulleres i somrient
POLÍTICA

L'aplaudit discurs de Javier Milei al Fòrum de Davos que s'ha tornat viral

Fins i tot Elon Musk ha recomanat el discurs en què Milei avisa dels riscos a què s'enfronta Occident

Argentina s'incorpora a Occident. El president Milei dona un discurs històric a Davos i s'erigeix com a referència mundial del liberalisme. La primera frase de la seva intervenció davant del poder econòmic mundial ha estat clara: “Occident està en perill”.

Milei a Suïssa

El Fòrum de Davos és el lloc on es reuneix el present i el futur del món. Governants, empresaris, financers: tots es donen cita a aquesta ciutat suïssa. De fet, molts governants ho tenen apuntat a l'agenda perquè els serveix per adquirir notorietat mundial.

Entre ells, Pedro Sánchez: la premsa oficialista ha destacat la seva intervenció al fòrum i que portés un abric de 88 euros d'una marca espanyola. Però el cotó no enganya: a YouTube, el discurs de Milei ha superat de llarg tots els altres en visualitzacions. Des de Macron fins per descomptat Sánchez i passant per banquers centrals.

De fet, figures d'abast planetari com Elon Musk – fan de l'argentí – han recomanat el discurs en xarxes:

Però què ha dit Javier Milei?

Que Occident està en perill. Aquest ha estat l'eix del seu discurs: una advertència que el món occidental està en risc davant de “les diferents versions del col·lectivisme”. Ha assenyalat que al seu país, Argentina, saben bé què és passar de la prosperitat a la decadència crònica.

"Occidente está en peligro" Imperdible el Presidente Milei en el Foro Económico Mundial- 17/01/24

Com ha assenyalat més d'un, Milei no ha fet un massatge als presents, ans al contrari. Ha denunciat l'anomenat “crony capitalism”, que a Espanya es coneix com a “capitalisme d'amiguets”. És a dir, la connivència entre poder polític i econòmic: tret d'algunes companyies, l'IBEX-35 n'és un exemple paradigmàtic.

Més enllà de la seva política a Argentina, Milei hi representa un altre paper: la de ser un far per a un determinat discurs, que és el llibertari. Per això, des de la seva victòria s'ha dit que les idees llibertàries passaran la prova de foc. Si realment aconsegueixen treure Argentina del pou, seran com un tsunami, però si no, quedaran enterrades.

➡️ Política

Més notícies: