Muntatge amb la cara de Jan Laporta i Leo Messi

Una altra cortina de fum de Laporta

Messi va a un club de Miami

Lionel Messi jugarà la temporada que ve a l'Inter de Miami dels Estats Units. L'astre argentí ha declinat la vertiginosa oferta d'Aràbia. I tampoc jugarà a Barcelona, malgrat els esforços de Laporta per alimentar els rumors sobre un retorn al club blaugrana.

Tal com ha revelat l'entorn del jugador, ja ha pres la decisió tot i que falta per signar el contracte. Mitjans propers a Messi també diuen que en les pròximes hores compareixerà públicament per anunciar la seva decisió.

Primer pla de Leo Messi molt suat
Imatge:

GTRES

La decisió de Messi de no signar la renovació amb el PSG va obrir la porta als rumors sobre un possible retorn a Barcelona. Enmig de l'escàndol pel cas Negreira, Laporta va veure el retorn de Messi com el cop d'efecte ideal per descomprimir l'entorn culé. Des de fa setmanes, la possibilitat de tornar a veure l'argentí vestit de blaugrana s'ha presentat com una opció viable.

L'interès real de la família Messi per tornar a Barcelona va contribuir-hi. I és que segons The Athletic, en les últimes hores el jugador només contemplava dues opcions, les dues al cinquanta per cent: tornar a Barcelona, o anar a Miami.

Desconfiança 

L'oferta del Barça, encara que emocionalment temptadora, presentava massa incògnites per als Messi. Les dificultats econòmiques del club, amb poques garanties de poder inscriure el jugador per a la temporada que ve, haurien estat un motiu de pes per a la decisió final.

En les últimes setmanes, hi ha hagut diverses converses entre el pare de Leo i Joan Laporta. El president va intentar transmetre tranquil·litat assegurant que el podien inscriure en aquest mercat, tot i que necessitaven temps. Però els Messi, encara amb el record del que va passar fa dues temporades, han decidit no esperar.

L'argentí va rebutjar inicialment l'oferta d'Aràbia: tot i que allà li oferien més diners, el repte esportiu no el motivava. A Miami pot fugir de la pressió competitiva que representa el futbol europeu, tot i que segueix sent una lliga d'alt nivell. A més, hi ha el tema de la família: els Estats Units són atractius per viure-hi i s'hi parla bastant espanyol.

Dur contratemps per Laporta

El cop de porta de Messi deixa ara Laporta en una posició incòmoda. D'una banda, perd l'oportunitat de desfer-se de la llufa de ser el president que va deixar sortir Messi. D'altra banda, queda a mercè dels seus detractors, que ja advertien que la 'Operació Messi' no era més que una cortina de fum. I tot, a pocs dies de que s'anunciï la decisió de la UEFA sobre una possible sanció contra el Barça.